keskiviikko 23. syyskuuta 2015

MakroTex-haaste; vastavärit

Päädyin selailemaan Pieni Lintu –blogin MakroTex haasteen vastavärit –toteutuksia. Huh mitä luovuutta jälleen kerran hyvinkin erilaisissa toteutuksissa. Aamutuimaan eri blogien haastepostauksia selatessani ajattelin, että meidän kotimme on kyllä niin värikylläinen, että haaste olisi täällä helppo. Vaan eipä ihan ollutkaan…Puna-vihreän yhdistelmä ei vaatinut edes mitään järjestelyjä; punainen olohuoneen seinä näyttää kuvissa vähän ehkä oranssilta, mutta on oikeasti syvänpunainen. Viherkasvi (se ainoa hengissä oleva) on kuvassa ihan omalla paikallaan seinää vasten.Oranssin ja sinisen yhdistelmäkin löytyi vaikeuksitta. Keittiön 70-lukulaisilla tuoleilla on pyörinyt muutama kesällä urakoitu farkkutyyny peppupehmikkeenä. Yhdistelmä näytti linssin läpi katsottuna niin kivalle, että taidanpa ommella tuoleihin ihan oikean kokoiset littanat farkkutyynyt istumamukavuutta tuomaan.Mutta mistä lilan ja keltaisen yhdistelmä?  Vaikka miten kiertelin, ei esiltä löytynyt mitään lilaa. Ei ole nimittäin ihan suosikkiväri. Lopulta kaapissa pidetty Marimekon lila pöytäliina pääsi tuomaan syksyistä tunnelmaa aamiaispöytään. Aamupalan kattaminen Teeman keltaisiin astioihin, ja niin valmistui viimeinen väriyhdistelmä. 

Myönnetään, ilman haastetta ei lautasella olisi ollut hunajamelonin siivuja vaan luultavasti pekonia ja ruisleipää. Hitsit! Miksen tajunnut paistaa kananmunaa (ja piilottaa ne pekonit sinne alle).  Olihan tämä aikamoista aivojumppaa ja luovuusliikuntaa  näin varhain aamulla tehtynä, ei sitä kaikkea voi hoksata....


Käy katsomassa muiden haasteeseen osallistujien kuvat Pienen Linnun  linkkilistasta.

15 kommenttia:

 1. Louvuutta tarvitaan monessa ja hyvin olet saanut luovan toiminnan käyntiin aamiaisenkin kanssa -kaunis kattaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehdottomasti aamuihminen, silloin on paras hetki kaikelle tekemiselle. Iltaan ei sitten enää älyllistä toimintaa oikein enää tuppaa riittämään....

   Poista
 2. Hienosti ne vastavärit sitten löytyi,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja oli niin mukavaa, että nyt tekisi mieli lähteä ulos pihalle bongaamaan kameran kanssa erilaisia väriyhdistelmiä..

   Poista
 3. Kivat kuvat! :) Minunkin mielestäni on aina jännittävää selata mitä muut ovat keksineet haasteen teemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä huomata miten sama teema muuntuu kunkin käsittelijän käsissä ihan oman näköisekseen.

   Poista
 4. :D Aivojumppaa tää valokuvaus on tosiaan toisinaan!;D Kiva postaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olen ihan liian kauan räpsinyt älypuhelimella ns `helppoja kuvia` . Nyt kyllä ehdottomasti tekee taas mieli paneutua järjestelmäkameran käytön opetteluun.

   Poista
 5. Tykkään kovasti ekasta kuvasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska huomata miten kamera vääristää värejä, tuo seinä on oikeasti punainen, ja kuvassa näkyy oranssinpunaisena

   Poista
 6. Kiva, että se elossa oleva kasvi pääsi kuvaan :)

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitäisiköhän rohkaistua tarkistamaan, ettei kuitenkin olisi tekokukka.... Ei olisi ensimmäinen kerta kun muoviversiota on meillä kasteltu ja hoivattu..

   Poista