maanantai 28. syyskuuta 2015

Kurotellen korkeuksia kohtiKukaan meidän perheestä ei ole mikään erityisen hujoppi, joten keittiöjakkara on meillä ihan päivittäisessä käytössä. Monien muiden tapaan meillä on ollut käytössä Ikean edullinen ja sopivan kokoinen Bekväm porrasjakkara. Ullakolle oli päätynyt toinen, parhaat päivänsä jo vuosikymmeniä sitten nähnyt metallirunkoinen jakkara. Kysyin opiskelijalta, että kumpi jakkara pakataan muuttokuormaan, enkä yllättynyt kun valinta osui Ikea-yksilöön.  Eihän tuo ullakkokappale todellakaan ollut kovin houkuttavan näköinen. 

Tämä lähti opiskelijaboksiin 


Vaan pieni ihme tapahtui vartin työskentelyllä ja parin euron kustannuksilla. Metallirungosta suurimmat ruosteet pois ja spraymaalia pintaan. Porrasaskelmat uudistuivat puolen metrin palasella koivukuvioista kontaktimuovia (hienommalta nimeltään siis DC-Fix). Minun on ennenkin tehnyt mieli kokeilla jonkin pienen pinnan ehostamista DC-Fixillä, mutta en ole raatsinut ostaa kympin rullaa pelkkää kokeilua varten.  Nyt osuin käymään paikassa, jossa kuviollista kontaktimuovia myytiin `irtomyyntinä`. Porrasaskelmiin tarvittiin vain alle puolen metrin pala, hinnaksi tuli 2,25 euroa. Aika palkitseva fiksaus, vaikka itse sanon..

Ennen - Jälkeen. Aika ymmärrettävää ettei ennen-tilaisena kelvannut opiskelijan matkaan....

Olen nyt kirjoittanut Vintagenttia kolmatta kuukautta, ja vähän harmittaa etten ole tajunnut aloittaa jo vuosia sitten. Minulle blogin pitäminen on osoittautunut hyväksi kirjoittamisen harjoittelualustaksi. Mitä enemmän tekstiä tuottaa, sen sujuvampaa itse kirjoitusprosessista alkaa tulla. Tämä taasen hyödyntää minua esimerkiksi opintoihin liittyvien lukuisten kirjallisten tuotosten tekemisessä.

Lähde Flickr.com Lisenssi CC BY 2.0


 Mutta, mutta; kun tätä tekstiä ja kuvia tänne kerran tuottaa ja siitä tykkää, niin kyllähän sitä tietysti haluaa itselleen myös lukijoita ja palautetta. Siksi liitin blogini uuteen blogipolku.fi –palveluun. Blogipolku on uusi yhteisö kaikenlaisille bloggaajille ja blogien lukijoille. Toki palvelussa on helppo seurata omia suosikkejaan, mutta vielä mukavampaa minusta on etsiä ja löytää uusia kiinnostavia blogeja. Selaaminen onnistuu myös aihealueittain. . Itse liitin Vintagentin harrastusblogien kategoriaan, sen sortin sillisalaattia tämä ainakin toistaiseksi on sisällöltään ollut, että ehkäpä tuo harrastuskategoriointi on ihan hyvä valinta. Se tässä blogin pitämisessä kyllä kummastuttaa, että lakkaakohan sitä jossain vaiheessa tuijottamasta noita kävijämääriä kaiken aikaa….4 kommenttia:

 1. Erinomaisen hyvä ja ilmavan oloinen lopputulos. Minä tykkäisin tuolle ikealaiselle saada jonkun vaihtoehdon, mutta tässä asunnossa on pulaa säilytyspaikasta. Ikealainenkin aina tiellä :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ainoa etu isoista säilytystiloista saattaapi olla syynä, että tämäkin rumilus oli säästynyt tähän päivään asti. Ikea saisi kyllä kehittää jonkin näppärän kokoontaittuvan porrassysteemin...

   Poista
 2. Kyllä tuo ikealaisen peittoaa, mennen tullen! Hieno :)

  VastaaPoista