maanantai 11. huhtikuuta 2016

Tarjoiluvaunusta baaripöydäksiEnsimmäisten kevätauringon säteiden myötä tuli tarve löytää opiskelija asuntoon parvekekalusto. Baarituolit löytyivät nopeasti ja edullisesti tori.fi:n kautta mutta pöydän kanssa piti vähän jumpata. 


Parveke on pieni joten mikään tavallinen pöytä ei olisi oikein käynyt. Äitiään vähemmän tuunausintoinen lapseni ilmoitti haluavansa parvekkeelleen kalusteen joka on jo alun perin tehty pöydäksi. Ei siis mitään kuormalava-virityksiä tällä kertaa, please. 


Vaikka tori on tulvillaan erilaisia pikkupöytiä, aina mätti jotain; väri, korkeus, koko tai hinta. Sisäinen sulovilenini nosti päätään kun tarjolle tuli nimelliseen vitosen hintaan Ikean tarjoiluvaunu. Vaunu oli tarkoitukseen liian matala ja vielä ihan väärän värinenkin, mutta kunnon Ikea hackers-hengessä nehän ovat vain lisähaastetta.

Tästä lähdettiin
Tähän päädyttiin

Irrotimme vaunun pyörät ja ruuvasimme tilalle kierrätyskeskuksesta eurolla ostetut sopivan korkuiset sängyn jalat. Sitten vaan höylä hommiin ja niin muuntuivat pyöreät jalat suoraksi jatkeeksi vaunun omille raajoille. Ja näin saatiin tarvittava 10 sentin lisäkorkeus. Vielä kevyellä hionnalla lakkaus pois ja puuöljyä pintaan. Pöytälaatikon metallivedin korvattiin nahkavyön pätkällä. Metalliset korit saa halutessaan pois, jos tuntuvat haittaavan pöydän vieressä istumista. 

Tykkään kalusteen uudesta, vähän vanhahtavasta ilmeestä. Vielä enemmän tykkään siitä miten helpolla ja halvalla parvekkeen kalustaminen hoitui. 


7 kommenttia:

 1. Niin näppärää! Näyttää kyllä hienolle.

  VastaaPoista
 2. Tulipa hieno :)

  VastaaPoista
 3. Todella hieno tuli, eipä uskoisi samaksi pöydäksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vetimen vaihto muuttaa ihan erityisen paljon ilmettä, alkaa nahkavyöt olla kulutettu, seuraavaksi pitää keksiä jotain ihan muuta..

   Poista
 4. Tuohan on näppärän kokoinen partsille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, parvekkeelle kun riittää sellainen johon juuri ja juuri saa mahtumaan kahvimukin ja lehden tai läppärin.

   Poista