sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Puulaatikoista wannabe-ruokakomero


En ole sitten hiukkaakaan innostunut tekemään mitään `siivouksen elämänmullistavaa muutosta`  ja tutustumaan paljon puhuttuun KonMari –menetelmään. Sen enempää perehtymättäkin metodista on kuitenkin jäänyt mieleen kirkas ajatus siitä, että tavaroille pitää määrille omat paikkansa. Jos sitä ei ole, on tavara aina väärässä paikassa tai hukassa.


Meillä on keittiössä joitain asioita kuten esimerkiksi talouspaperirullat, kahvikapselipakkaukset,  sekä täydet ja tyhjät juomapullot, joille ei ole löytynyt luontevaa säilytyspaikkaa ja jotka sitten seilaavat missä milloinkin sattuu. Joillekin kausituotteille (kuten glögitölkit) ja harvoin käytetyille esineille (kuten termospullot) on myös vaikea löytää luontaista paikkaa keittiön kaapeista.


 Tein viime kesänä autotallistamme löytämistäni puukoreista keittiöstä ulosjohtavaan eteiseen terassielämän selviytymiskeskuksen (Kurkkaa täältä) viltteineen, villasukkineen ja lyhtyineen.  


Osa viime vuotista `ulkoilmaelämäkeskusta`
Vaan aikansa kaikkea. Vaikka terassikausi on vasta alkamassa, oli selviytymiskeskuksen nyt tehtävä tilaa ruokakomeron eräänlaiselle muunnelmalle. Keittiön välittömään läheisyyteen muodostui näin paikka jossa voi säilöä kaikenlaisia harvemmin käytettyjä keittiöasioita ja  -esineitä. 


Isoihin puulaatikoihin mahtuu piiloon myös harvoin käytettyjä keittiön pienkoneita, kuten friteerauslaite, vohvelirauta ja kahvimylly.  Turhaa se on uhrata kerran tai pari kertaa vuodessa käytettäville laitteille keittiön rajallista aktiivitilaa. Aika näyttää toimiiko järjestely vai muuntuuko takaisin muuhun käyttöön.


7 kommenttia:

 1. Kiva idis! Nuo puulaatikot on niin symppiksiä:) Tämä on sitä arjen hallintaa kotikaaoksessa. Tulen aina niin kiukkuiseksi kotiin tullessani, kun löydän kymmenenet kengät suoraan oven edestä, vaikka niillä olisi paikka viereisessä kaapissa. Mutta minkäs teet, kun perhe ei sopeudu, niin minä viskelen niitä kenkiä aina sinne kaappiin:(
  Terassikaudella onkin juuri tuo hankaluus, että missä säilytät viltit ja muut rekvisiitat, jos et halua niiden kastuvan tai lintujen töhrivän niitä! Toinen ongelma on nuo kierrätykset, jotta ne ovat järkeviä ja toimivia. Minä kun meidän perheessä huollan sitä yksikköä ja pahasti tuntuu taas sekin ontuvan:) Mutta mukavaa sunnuntaita sinne, jokatapauksessa:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kengät on meilläkin se juttu, jolle pitäisi keksiä jokin ratkaisu.

   Poista
 2. Minä juuri yhtenä päivänä mietin, että en kyllä ole yhtään innostunut sellaisesta KonMarismista. Tai no, kyllä tavaroita voi karsia, mutta kyllä minä haluan säilyttää myös ne harvoin tarvittavat asiat, enkä elää minimalsmin keskellä (kun ei ole pakko). Muuta juuri tällaisia säilytysratkaisuja se kyllä vaatii.

  VastaaPoista
 3. Onpa loistava idea mutta mulla se ei toimisi koska mä en muistaisi kuitenkaan mitä olen jemmannut noihin laatikoihin kun en näkisi niitä. Sit jos tarvitsisin jotain niin etsisin kaikki paikat paitsi noi laatikot. Mullakin on vanhoja puulaatikoita käytössä mutta niin että näen sisällön :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaapi olla, että kääntyvät nuokin laatikot vielä kyljelleen.

   Poista
 4. Tämä on ihana idea ja kopioisin ehdottomasti, jos itselläni olisi tuon verran ylimääräistä lattiapinta-alaa! :D

  VastaaPoista