lauantai 3. syyskuuta 2016

Samos kuvina sekä kylmää kahvia


Vietimme viime viikon rantalomailemassa Samoksen saarella. Muista käymistäni (pienemmistä) Kreikan saarista Samos erottui ehkä astetta rennompana ja nuorekkaampana, hetkittäin vähän `hippihenkisenäkin`.


Mitään `aitoa` kreikkalaista arkea  ei saarella liiemmin tuntunut vaan turismi oli selvääkin selvemmin se mikä saarta pyörittää.  Hakusessa olikin ihan vaan aurinkoa, vettä ja laiskottelua, joten eipä tuo haitannut lainkaan. Turkin läheisyys on nähtävästi vähentänyt melkoisesti Samoksen turistimääriä ja sesongista ja upeasta ilmasta huolimatta rannoilla ja rantabulevardilla oli hyvin rauhallista.Tykkään aina hurjasti kahvista. Rantalomalla tykkään kylmistä kahvijuomista. Samoksen suosikki oli frozen frappuccino.
Olen harmitellut, että kotona ei tule kylmiä kahvijuomia koskaan tehtyä, koska ensin pitäisi keittää kahvia ja sitten vielä odottaa jäähtymistä. Vaatii siis ihan liikaa ennakoimista ja työvaiheita tämmöisen hätäisen ihmisen kahvimielitekoon. Vaan kuinka onkaan, seurasin Samoksella nescafe ice frappe –juoman valmistusta, jossa barista hurautti juoman pohjana olevan kahvivaahdon suoraan pikakahvijauheesta ja kylmästä vesitilkasta.  Heti kotiin palattua oli pakko testata vaahtoutuisiko pikakahvi + vesitilkka ihan kotikäyttöisellä maidonvaahdottamiseen tarkoitetulla sekoittimella.  Ja hitsit, kyllä vaan vaahtoutuu. 


Eli lasin pohjalle pari lusikallista pikakahvia, sokeria maun mukaan ja tilkka jääkylmää vettä. Vaahdotetaan blenderillä tai maidonvaahdottimella, lisätään reilusti jäämurskaa ja viimeksi vielä vaahdotettua maitoa. Sekoitus vielä ja kylmä pikakahvijuoma on sillä valmis. Tällä juomalla nyt tuskin vielä baristan töitä kannattaa alkaa itselleen hakea, mutta kaunistuminen on taattua. Jos nyt vaan se sanonta kylmästä kahvista pitää paikkansa.

Koska viime viikon aikana valveillaoloajasta ainakin 90 % vietettiin ulkona, osallistun tällä postauksella Pieni Lintu -blogin  luonto-aiheiseen makrotex-haasteeseen.

18 kommenttia:

 1. Ooh, tällaisen syksyn minäkin haluaisin, kahvilla tai ilman, keli ja maisemat kelpaavat!

  VastaaPoista
 2. Oi, kauniita kuvia! Nämä ovatkin mukavaa vaihtelua haasteen muihin syksyisiin kuviin! :)

  VastaaPoista
 3. Hieman eksoottisempaa kuva-antia verrattuna jo orastavaan syksyymme. Upeita maisemia, söpöjä kisikuvia.

  VastaaPoista
 4. Voi että kun teksisi mieli pulahtaa uimaan noihin kirkkaisiin vesiin... Ah! Liian vähän luontouintia tänä kesänä.

  Hyvä vinkki tuo jääkahvi! Mies tykkää jääkahvista, joten pitää yrittää pitää tämä vinkki mielessä ensi kesään saakka. Tai ehtiihän sitä tässä vielä lämpiminä syyspäivinäkin.

  VastaaPoista
 5. Olipa kiva palata kuviesi myötä Pythagorionin maisemiin. Minä olen kokenut paikan jotenkin toisin tutustuttuani paikallisiin. Tiistaina pääsen tallustelemaan saaren pohjoisrannan bulevardille. Kokemus tulee olemaan toisenlainen, mutta varmasti antoisa. Syysterveisin Tuija ps. tuo kivikuvasi on upea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko myöntää, että tämänkertaisella matkalla olin jo vähän valmiiksi sellaisella turisti-tässä -asenteella liikkeellä. Ehkä vertailukohtakin vaikutti; viimeksi olemme hypelleet Kreikan saaristossa pienillä lentokentättömillä saarilla, jossa turisteja käy harvakseltaan.

   Poista
  2. Hyppely kuulostaa loistavalta! Oletko siitä postannut? Kiitos toivotuksesta! Tuija

   Poista
  3. Saarihyppelystä on jo vuosia aikaa, en vielä kirjoittanut blogia. Oli todella mukavaa, lauttayhteydet toimivat hienosti, majoitus järjestyi aina hyvin ilman mitään ennakkosuunnitelmia ja parasta olivat juuri sellaiset rauhalliset pienet saaret, joilla oli ainoastaan lauttayhteys pari kertaa viikossa.

   Poista
  4. Haavelistalla! 💙 Aurinkoista viikkoa! Tuija

   Poista