maanantai 12. syyskuuta 2016

DIY; kori ilman neulaa ja lankaa


Viskasin jo ajat sitten keittiöstämme kahvinkeittimen ulos.  Arkena meillä juodaan pikakahvia ja viikonloppuisin vedetään kahviöverit erilaisilla kapselikahveilla. Kahvinkeitin kaivetaan  esille vain vieraita varten, ja sitä tapahtuu nykyään aivan turhan harvoin, vink vink.Koristelin viime syksynä dc-fixin jämäpaloilla pikakahville purkin, joka on aina käden ulottuvilla keittiötasolla (Elämäni copycattina).   Kahvikapseleita on tähän asti pidetty pienessä punahilkalta pihistetyssä pärekorissa. Väliaikaiseksi tarkoitettu ratkaisu alkoi jo muistuttaa pysyvää joten nyt oli korkea aika tehdä kapseleillekin oma säilytyspurkkinsa.


Tulostin pinterestistä löytämäni taittelumallin A3-koossa ja leikkasin mallin mukaisen kappaleen ohuesta huovasta.  Leikkausmalli kannattaa kiinnittää nuppineuloilla huopaan, jolloin välttyy piirtelemästä leikkausviivoja kankaalle. Valkoinen huopakori näytti sellaisenaan vähän tylsälle, niinpä vetelin yläreunaan vielä tehosteraidan kuvioteipillä. Tämä nyt oli vähän turhankin nopeaa ja helppoa, seuraavan korin kohdalla voisi vaikka tikata vielä reunat ympäri. Jos, ja kun nyt lähden vielä suurentamaan tätä taittelumallia, niin täytyy myös varmaan panostaa paksumpaan huopaan ja mattoveitseen.


12 kommenttia:

 1. Olen joskus maistanut pikakahvia enkä yhtään tykännyt...kapselikahvia en ole edes maistanut. Haluan kahvini tuoreen, kuumana ja mustana..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottumuskysymys taitaa olla; joskus `pakon edessä` juonut matkoilla yms ja nyttemmin maistuu paljon paremmin kuin suodatinkahvi.

   Poista
 2. Hienot! Näitä voisi itsekkin koittaa :) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä..juuri kävin ostamassa tuollaista ohutta huopaa tehdäkseni koripussukoita. Tämä on varteen otettava vaihtoehto <3

  VastaaPoista
 4. Näppärä kori. Hauska ja yksinkertaisen nerokas.

  Olen tavallisen maitokahvin ystävä, mutta ystävä toi Vietnamista niin namia kahvia
  että siihen ihastuin. Hasselpähkinällä maustettua. Kiva lukea kahvijuttujasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loman jälkiseurauksena on meinannut kahvin juonti täällä mennä vähän hifistelyn puolelle... Hasselpähkinäkahvi kuulostaa hyvälle.

   Poista
 5. Näyttääpä näpsäkältä korilta!Joutuukohan kokeilemaan....☺

  VastaaPoista
 6. Kiitos ohjeesta. Tuohan voisi onnistua minultakin. Liisa

  VastaaPoista
 7. Kauniita koreja, ja kiitos ohjeesta. Kahvi keskusteluun en ota kantaa, koska makuja on moneja ;)

  VastaaPoista