lauantai 24. syyskuuta 2016

Hylly koulukaluston päälle


Tarve;  kevyt hyllykkö ruokahuoneeseen

Ruokahuoneen lipasto kaipasi yläpuolelleen kevyttä hyllykköä, jonne voisi nostella esille sekä säilytykseen erilaisia lasiesineitä.Toteutus; tehdään siitä mitä varastosta käsiin osuu.


Varastosta löytyikin pari metallista seinäkiskoa, jotka kuitenkin kaipasivat huoltomaalausta ennen käyttöönottoa. Valkoinen tuntui turhan tylsälle, niinpä kiskot muuttuivat pronssin värisiksi. Nurkista löytyi myös kasa peilihyllyjä, jotka olivat mitoiltaan ihan täydelliset. Pronssimaalin loppu kului pienen valkoisen kynttilälyhdyn tuunaamiseen.


Tulos; tehtävä täytetty, mutta ensi kerralla enemmän huomiota yksityiskohtiin.Vasta kuvista huomasin, että kynttilälyhdyn pohja oli jäänyt spreijaamatta kuparimaalilla. Eihän se normisti mitään haittaa, mutta kun  lyhdyn asettaa lasin päälle, niin maalaamattomuusefekti  tuplaantuu. Tämä pitää vielä korjata!


15 kommenttia:

 1. Eipä tuo maalaamattomuus haittaa ehkä kuin itseäsi. Tuo hylly on sellainen kun itselläni oli nuorena koulukirjoille ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään yleensä paljon pikkuseikoista piittaa, mutta tämä nyt kyllä haittaa...

   Poista
 2. Pronssimaalia ! Huippukiva juttu. Blogistasi saa aina hienoja idiksiä :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen tuo pronssimaali! Yleensä aina valitsee valkoisen tai jonkun "värin". Mulla on myös silloin tällöin käynyt niin, että joku osa jää maalaamatta -yleensä juuri alapuolinen osa- ja juuri silloin se jääkin ikävästi näkyviin. Muut eivät sitä huomaa, mutta itseä häiritsee takuuvarmasti ja aina katse osuu siihen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen verran häiritsee, että pakko käydä ostamassa uusi pullo maalia. Varmaan lopullekin joku kohde löytyy..

   Poista
 4. Tulipas upea hylly. Hienosti hyödynnetty varastosta löytyneitä juttuja. Ja tuo pronssimaali on kerrassaan kaunista. Ei minuakaan tuo lyhdyn maalaamaton alaosa haittaa, mutta ymmärrän, että se voi omaa silmää häiritä. Leutoa syysviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy on ollut todellakin leuto, tuskin muistan koska olisi viimeksi satanut...

   Poista
 5. Kekseliäs tekee mitä ja mistä vaan mitä vaan.
  Ymmärrän tunteesi maalaamattomaan alaosaan. Kun sellainen kerran pistää omaan silmään, niin se myös "sattuu". Ennenkuin siihen tottuu :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se, kun se tottuminen käy niin äkkiä, että pitäisi samantien tehdä kaikenlaiset korjaukset. Tänään ei haittaa enää yhtään niin paljon..

   Poista
 6. Hieno hylly ja hyllynkannattimissa on nostalgiaa. Eihän tuo purkin alapuolen maalaamattomuus haittaa kuin sinua itseäsi, kun sen tietää. Liisa

  VastaaPoista