lauantai 25. heinäkuuta 2015

Arkistosta arjen iloksi
Pelastin vuosia sitten erään työpaikan ilmeenkohotuksen yhteydessä pari arkistokaappia joutumasta kaatopaikalle. Toisen tuunasin pari vuotta sitten remontin yhteydessä osaksi uutta mustavalkoista keittiötä . Kaappi vetää muuten sisuksiinsa ihan mahdottoman määrän laskuja, todistuksia, takuukuitteja, käyttöohjeita, lippuja ja lappuja – kaikki siististi erillisiin riippukansioihin järjestettynä.
Ihan nollabudjetilla ei kaappi kunnostunut. Jos varastosta löytynyttä valkoista kalustemaalin purkinpohjaa ei lasketa kuluksi niin sitten selvittiin laskennallisesti yhdellä eurolla. Sen verran nimittäin maksoi avattu tapettirulla Woods 69/12147 –koivutapettia porilaisella kirpputorilla.  Ostin samassa yhteydessä samaa tapettia myös vaaleanpunaisena, mutta se odottaa vielä omaa tarkoitustaan toteutuvaksi jossain ja joskus…. Tuota mustavalkoista koivutapettia on edelleen myynnissä ainakin seinäruusu.fi –verkkokaupassa.

Kuva; verkkokauppa.seinaruusu.fi  Cole-Son-tapetti-Woods-69/12147

Toinen kaapeista on edelleen varastossa alkuperäisessä kunnossaan. Lukkopesä on näköjään joskus irrotettu johonkin hyvään tarpeeseen, mutta muuten kaappi huhuilee päästä käsittelyyn.. Rakastan yli kaiken PiP Studion tapettikuoseja, mutta kokonainen seinällinen riikinkukkoja ja kyyhkyslakkoja saattaisi olla liikaa, vaan entäpä jos laittaisinkin PiP Studion tapettia tuon toisen kaapin oviin.  Metreittäin ostaminen voisi olla fiksu veto, muuten loppu rullallinen päätyisi melkoisella todennäköisyydellä  koristamaan yhtä sun toista laatikkoa ja purnukkaa. Colore.fi ainakin myy tapetteja metreittäin. 


Kuva; Colore.fi
 Tuon ensimmäisen keltaisen lintukuosin (Early bird keltainen) yhdistäisin varmaan keltaisella maalattuun runkoon. Silläkin uhalla, että arvaan muun perheen vastustavan tätä suunnitelmaa liian värikkäänä .Kaksi muuta vaihtoehtoa (Flowers in the mix ja Early bird vaalenansininen) saattaisivat toimia parhaiten kiiltävän valkoisen rungon kanssa. Vaan saattaapi mennä toisen kaapin kunnostus  jahkaamiseksi, niin kuin usein silloin kun aloittaminen edellyttää ensin ostosten tekoa.

3 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Alkuperäisenä ajatuksena oli vetää ohut kerros jotain lakkaa tapetin päälle, mutta niinkuin usein käy, homma jäi kesken ja lakkaus tekemättä. Vaan eipä ole haitannut, tapetti on pysynyt ihan hyvänä tuolleenkin.

      Poista
  2. Oi, tuo kaappi on ihan unelma. ♥ Olen haaveillut tuosta tapetista, mutta eihän sille oikein ole käyttöä kun ei ole mitään isoa tuunattavaa ja vuokrakämpän seiniä ei halua/saa tapetoida.

    VastaaPoista