maanantai 16. lokakuuta 2017

DIY; tyynystä tauluksi


Kuka muistaa viime vuosituhannelta mainoksen, jossa luvattiin satojen tai  jopa tuhansien markkojen säästöt  taulujen maalaustarvikkeiden ostajalle?  Mitä kalliimpi taidemaku, sen suurempi säästö olisi tiedossa taulunsa ihan itse maalaavalle. Nonnii, vintagentin kotona on nyt sitten säästetty tauluissa pitkät pennoset; ensin seinät täyttyivät kestokassikuoseilla, sittemmin kestokassikuvilla. Uusin seinäntäyte on koristetyynystä tuunatut canvas-taulut.Käväisin viikonloppuna Jyskissä etsimässä edullisia pyyhkeitä.  Heräteostoksena ostoskoriin päätyi kaksi RYNKEVIER koristetyynyä. Tyynyt maksoivat vain 1,50 e/kpl. Tänään näyttävät samat tyynyt olevan tarjouksessa yhteishintaan 3,99 e.


Eläinprintit näyttivät mukaville, mutta koko (30x30 cm) oli ihan liian nöpö, jotta tyynykäyttö olisi houkuttanut. Ajattelin ensin tehdä tyynyistä taulut ihan vaan työntämällä tyynyn sisälle sopivan kokoisen styroxlevyn palasen, mutta lopputulos oli karmean näköinen. Siispä saumat purkuun ja eläinkuvat niittipyssyllä kiinni lastulevyyn. Ei voisi taulun tekeminen olla enää tästä edullisempaa ja nopeampaa.


JYSK on muuten osoittautunut melkoiseksi tuunaajan materiaalipankiksi; itse tuunasin viimeksi  korkkitableteilla lasikannun .  JYSKIN fleecehuovista kudottu jättipeite on myös monelle tuttu juttu. Mitähän seuraavaksi..


Kauris ja susi etsivät vielä paikkaansa kodin sisällä, joten kuvat tauluista on otettu ulkona puuvajan seinää vasten.

8 kommenttia:

 1. Täytyy piipahtaa Jyskiin, kun sieltä löytyy noin erinomaista materiaalia kivoihin tauluihin yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulu minun kantakauppoihini, ehkä siksi pääseekin harvoin vierailtuna yllättämään positiivisesti..

   Poista
 2. Tänään kävin Jysjissa, verhotankoa ostamassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monissa perustarvikkeissa ihan pistämätön ostospaikka.

   Poista
 3. Hienot! Pitäisköhän itsekin hakea susityynyjä, Jyskistä tekee kyllä aina välillä kivoja löytöjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siellä oli kyllä kiva valikoima muitakin eläinaiheisia koristetyynyjä..

   Poista