maanantai 31. elokuuta 2015

Työleirin ohjelmassa; mööpelivalssikurssi
Jos jollakulla on hyviä konsteja millä saada teini-ikäiset lapset tekemään kotihommia, niin vinkkiä tänne vaan, kiitos! Meillä on osoittautunut kohtuullisen toimivaksi menetelmä jossa työnjohtaja (minä) kirjoittaa liitutauluseinälle listan töitä ja määrittelee urakan laajuuden per henkilö. Porkkanana toimii se, että listalla on isompia / pienempiä sekä  kivempia / kurjempia töitä. Mitä nopeammin tulee valitsemaan itselleen tehtävän, sitä parempi on valikoima. Mitä nopsempaan suoriutuu, sitä paremmasta valikoimasta pääsee valitsemaan seuraavan duuninsa.  
Tämän viikonlopun työlista oli todellisuudessa kuvaa vielä rutkasti pidempi.  Lista otettiin käyttöön nimittäin vasta sunnuntain jäähdyttelyvaiheessa. Jostain kumman syystä vessanpytyn pesu ei kelvannut kenellekään, vaikka oli listan töistä siitä pienimmästä päästä.... (edelleen pesemättä, muut listan työt hoidin loppuun tänään..)

Tästä töiden delegoimisen muodosta on olemassa myös aviopuolisoversio. Se toimii aika lailla samoin; ” Valitse listalta rästityö ja tee se pois; saat rauhan nalkuttamiselta huomiseen asti….” 

Talossa valmistauduttiin tyttären muuttoon ja siitä syystä pyöritettiin aikamoista kalusterumbaa. Opiskelijaboksin pienuus asetti haastetta sopivan ruokapöydän löytymiselle,  mutta pienellä pyörittämisellä ratkaisu taisi löytyä.  Opiskelijaboksiin lähtee mummilasta sopivan pieni pöytä, jota korvaamaan puolestaan tarvitaan meidän vanha keittiöpöytämme.  Eli meille siis tarvittiin uusi pöytä keittiöön.  Sellainen koottiin vanhasta toimistokalusteen metallijalasta ja sohvapöydäksi saadun yksilön pöytälevystä.  Sääli kaunista sohvapöytää, mutta kyllä talteen laitetut puujalat varmasti päätyvät osaksi jotain muuta kalustetta…


Pöydän jalka on piilossa, mutta kaikki keltainen väri sekä ruoste saatiin hiottua pois.

Samassa yhteydessä vaihdettiin myös ruokailuhuoneen pöytä. Joskus ja johonkin tarpeeseen oli ruokahuoneen pöytä koottu parista metallijalkaan kiinnitetystä kirjoituspöydän kannesta. Sattuneesta syystä pöydällä pidettiin a-i-n-a pöytäliinaa. Tyttärelle pöytää metsästäessäni vastaan tuli sellainen ilmainen ihanuus ettei voinut käsistä päästää. Nimittäin kapea mutta kaksimetriä pitkä vanha Osakeyhtiö Koulukaluston puupöytä. 


Tässä vielä varastoitunaIhanuus on toiminut viime vuodet työtilan pöytänä, joten pinnalle täytyy tehdä jotain . Suunnitelmissa on kuitenkin tällä kertaa uusiminen ilman hiomista. Tilanahtauden vaivatessa kannettiin tämäkin kaluste jo omalle paikalleen odottamaan uuteen olomuotoonsa käsittelyä.  Vanha ruokahuoneen pöytälevy puolestaan muuntui makuuhuoneeseen sängynpäädyksi.  Aikamoista pyöritystä, ja vähän luulen, ettei valssaaminen jää edes tähän vaan viikonlopulla jatketaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti