Töiden alkaminen tällä viikolla tulee
varmaan haittaamaan harrastustoimintaa ja vähentämään tuunausprojektit
hetkellisesti minimiinsä. Etenkin aina kauden
alussa työpäivät imevät energiat sen verran tehokkaasti ruumiista ja mielestä,
että telkkarin kaukosäätimen käyttökin vaatii ponnisteluja. Työpäivän jälkeen uni
ja ruoka ohittavat tarvehierarkiassa kaikenlaisen luovan toiminnan mennen
tullen.
Viikonloppuna tuli vielä kuitenkin väkerrettyä
toinenkin hotelli-teemainen kaluste pihalle. Mahtaakohan olla tämä metallinen
istustusastia alun perin pihistetty jostain sirkuksesta tai jotain… sen verran
karmea oli väritys. Kun en mikään
viherpeukalo kerran ole, niin en halunnut käyttää lantin lanttia tämän komeuden
uudistamiseen. Varastosta löytyi sopivasti sokkelimaalin jämät ja edusta sai
koristeen `Hotel Paris Liége` -sabloonalla. Nyt on kyllä niin, että täytyy pyytää miestä
piilottamaan tuo hotelli-sabloona, muuten voi jäädä kaava päälle ja hotellitekstejä ilmestyä yhteen jos toiseenkin paikkaan.
Alunperin sirkushevosten juomakaukalo areenan laidalta ? |
Istustusastia sai sisäänsä multaa,
pihamaan pengerryksestä ylijääneet kivenmurikat sekä yrttejä. Basilika on
päässyt yrttimaahan pelkästään kauniin ulkonäkönsä tähden, maku ei ole
suosikkini. Sen sijaan rosmariinia ja timjamia tulee käytyä nyhtämässä astiasta
paljon basilikaa useammin. Rosmariinia tarvitaan meillä liki joka viikonloppu Focaccian leipomisessa. Tai siis leipomisesta puhuminen on kyllä vähän ylimitoitettua; focacciahan on helppotekoisin mahdollinen leipä. Sen tekemisessä ei voi epäonnistua! Siksi sitä varmaan tehdäänkin meillä niin usein.
Yrttimaa valmiina |
Tulipa kaunis istutuslaatikko <3 Jos oikein kauniisti pyytäisin, saisinkohan miehen väsäämään meille saman tyylisen :D Oon muuten luullut, että focaccia on hankala tehdä. Se on niin hyvää, taidan uskaltautua kokeilemaan.
VastaaPoistaFocaccia on ainoa leipä, joka varmuudella onnistuu meillä joka kerta. Mitään kevytruokaahan se ei ole, oliiviöljyä lorahtelee vähän joka valmistusvaiheessa mukaan ja kun leipä on parhaimmillaan tuoreeltaan niin tulee kyllä helposti ahmittua enemmän kuin on tarkoitus. Nyt olen istutuslaatikon myötä korvannut kuivatetun rosmariinin tuoreella; pieni mutta vaikutukseltaan iso muutos.
PoistaMoikka! Laitoin sinulle sähköpostia Ilahduta bloggaajakaveria- haasteen merkeissä. Onko viestini tullut perille? Osoitteesi vain tarvitisisin, niin lähettäisin sinulle pienen yllärin :)
VastaaPoistaPosti ja yllätykset ovat ihania!
Poista