tiistai 4. elokuuta 2015

Hotellilla edelleen, vaan ei lomalla enää.....Töiden alkaminen tällä viikolla tulee varmaan haittaamaan harrastustoimintaa ja vähentämään tuunausprojektit hetkellisesti minimiinsä.  Etenkin aina kauden alussa työpäivät imevät energiat sen verran tehokkaasti ruumiista ja mielestä, että telkkarin kaukosäätimen käyttökin vaatii ponnisteluja. Työpäivän jälkeen uni ja ruoka ohittavat tarvehierarkiassa kaikenlaisen luovan toiminnan mennen tullen. 


Viikonloppuna tuli vielä kuitenkin väkerrettyä toinenkin hotelli-teemainen kaluste pihalle. Mahtaakohan olla tämä metallinen istustusastia alun perin pihistetty jostain sirkuksesta tai jotain… sen verran karmea oli väritys.  Kun en mikään viherpeukalo kerran ole, niin en halunnut käyttää lantin lanttia tämän komeuden uudistamiseen. Varastosta löytyi sopivasti sokkelimaalin jämät ja edusta sai koristeen `Hotel Paris Liége` -sabloonalla.  Nyt on kyllä niin, että täytyy pyytää miestä piilottamaan tuo hotelli-sabloona, muuten voi jäädä kaava päälle ja hotellitekstejä ilmestyä yhteen jos toiseenkin paikkaan. 


Alunperin sirkushevosten juomakaukalo areenan laidalta ?

Istustusastia sai sisäänsä multaa, pihamaan pengerryksestä ylijääneet kivenmurikat sekä yrttejä. Basilika on päässyt yrttimaahan pelkästään kauniin ulkonäkönsä tähden, maku ei ole suosikkini. Sen sijaan rosmariinia ja timjamia tulee käytyä nyhtämässä astiasta paljon basilikaa useammin.  Rosmariinia tarvitaan meillä  liki joka viikonloppu Focaccian leipomisessa. Tai siis leipomisesta puhuminen on kyllä vähän ylimitoitettua; focacciahan on helppotekoisin mahdollinen leipä. Sen tekemisessä ei voi epäonnistua! Siksi sitä varmaan tehdäänkin meillä niin usein.

Yrttimaa valmiina

4 kommenttia:

 1. Tulipa kaunis istutuslaatikko <3 Jos oikein kauniisti pyytäisin, saisinkohan miehen väsäämään meille saman tyylisen :D Oon muuten luullut, että focaccia on hankala tehdä. Se on niin hyvää, taidan uskaltautua kokeilemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Focaccia on ainoa leipä, joka varmuudella onnistuu meillä joka kerta. Mitään kevytruokaahan se ei ole, oliiviöljyä lorahtelee vähän joka valmistusvaiheessa mukaan ja kun leipä on parhaimmillaan tuoreeltaan niin tulee kyllä helposti ahmittua enemmän kuin on tarkoitus. Nyt olen istutuslaatikon myötä korvannut kuivatetun rosmariinin tuoreella; pieni mutta vaikutukseltaan iso muutos.

   Poista
 2. Moikka! Laitoin sinulle sähköpostia Ilahduta bloggaajakaveria- haasteen merkeissä. Onko viestini tullut perille? Osoitteesi vain tarvitisisin, niin lähettäisin sinulle pienen yllärin :)

  VastaaPoista