maanantai 4. syyskuuta 2017

Peurajahdissa


Keväällä julkaistiin Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Pirkka-kestokassit, joissa oli kuvituksena suomalaista luontoa ja eläimiä. Kuvat on ottanut oravakuiskaajaksikin kutsuttu nuori suomalainen luontokuvaaja Konsta Punkka. Pirkan kestokasseja koristamaan pääsivät Konstan kuvista karhu ja peura sekä mäntymetsä ja talvimaisema.  Kaikista  itsenäisyyden juhlavuoden tuotteista nämä ovat ehdottomasti minulle se mieleenpainunein tapa juhlistaa Suomea ja suomalaisuutta.   


Vasta 23-vuotiaan Konstan huikean hienot eläin- ja luontokuvat ovat nostaneet nuoren miehen Suomen seuratuimmaksi instagram-tähdeksi. Yli miljoonan (!!!)  seuraajan joukossa on mm. Jennifer Lopez, joka päätyi otsikoihin lisättyään luvatta yhden Konsta Punkan kuvan omalle tililleen. Nuoren valokuvaajan instagram-tili löytyy tunnuksella @kpunkka. Instagram-tili on tulvillaan toinen toistaan herkempiä ja käsittämättömän upeita luonto- ja eläinkuvia, huh, kannattaa käydä katsomassa ja ryhtyä seuraajaksi.Kestokassiuutisen nähtyäni olen koko kesän ajan kiertänyt erikokoisia k-kauppoja, tavoitteena löytää nämä nimenomaiset kassit. Välillä meinasi jo usko loppua kesken, kun kasseja ei vaan tullut vastaan. Luultavasti kestokassien menekki pääsi yllättämään kauppiaat. Vaan nyt viimein onnisti! Perjantain mökkireissulla pysähdyimme herkkuostoksille Kemiön K-markettiin ja siellähän ne muovikassipinojen alta vihdoin viimein pilkistivät,  peura sekä karhu.


Ostin samantein molempia kasseja kaksi. Toiset kappaleet päätyivät heti mökkireissun jälkeen kehyksissä seinälle.   

Toisista kestokasseista ompelen läppärinsuojuksen, vahvistan vain kuvat kristallimuovilla ja huristelen läppärin kokoiseksi suorakulmioksi. Vetskarin ompelussa saatan tarvita vähän apua.. 


K-kuluttajapalvelusta muuten vinkattiin, että jos kasseja ei oman k-kaupan valikoimista löydy, kannattaa pyytää henkilökuntaa tilaamaan niitä.
Pirkka iso kestokassi peura. Kuva K-Ruoka -sivusto


PS. Kiltit kiltit Pirkka-ihmiset; voitteko koittaa tehdä Konsta Punkan kanssa jatkosopimuksen vähintään kettu-aiheisesta kestokassista, pliis!! Joku oravakuvakin olis kiva tai mäyrä..

10 kommenttia:

 1. En tiennytkään tarinaa kasseista, kiitos tästä. Minulla on peurakassi, enkä oikein raaski käyttää sitä, kun se on niin nätti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peurakuva on varsin kaunis, melkein kuin satukirjan maalaus.

   Poista
 2. Ihanasti Suomen luonto esillä 🐾💚🐿

  En ollut tuommoisia kasseja huomannut vaikka käytämme K-kauppaa ❤️

  Peuran kuvasta tulee tosiaankin satukirjan kuvitus mieleen, kuten tuossa edellä toteat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huikean hienosti nuori hesalainen valokuvaaja osaa tosiaankin tuoda Suomen herkkää luontoa ja eläimiä esille kuvissaan.

   Poista
 3. Kivat kassit, en ollut kuullutkaan. Niistä tulikin hauskat taulut.

  VastaaPoista
 4. Vitsi miten ihana blogi sinulla! Kettukassi olisi kiva lisä kestokassivalikoimaan. Ja tulisihan siitä tosi veikeä taulukin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun tulit vierailulle. Peukut pystyyn, että ilmestyisi vielä kettukassikin :)

   Poista
 5. Miten nämä kassit eivät ole tulleet vielä laisinkaan eteeni, tuntuu että osassa k-kauppoja on aina ne samat tylsät kuosit. Taidan etsiä muutaman näistä käsiini vanhojen kuluneiden tilalle :)

  VastaaPoista