sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Laitoin korkin kiinni...


Tulipa sitten viikonloppuna vähän  läträttyä noiden kirkkaiden nesteiden kanssa, vaan  nyt on korkki viimein kiinni! Nimittäin uusissa kastelukannuissa..Meillä on ollut käytössä se perinteistäkin perinteisempi Plastexin kastelukannu. Siis se mitä nykyään saa vain ns. karkkiväreissä. Miksi muuten muoviset kodin käyttötuotteet ovat niin hemmetin usein juuri näitä karkkivärejä, miksei valikoimissa ole esim. mustaa kastelukannua?  Eikö muka olisi kysyntää? Onko meidät opetettu ajattelemaan, että kastelukannun (ulkona ja sisällä) kuuluu olla tietyn värinen..  


Plastexin kannun pitkällä kaatonokalla  ylettyy kuulemma hyvin kastelemaan tuuheankin kasvin juurelle.  HAH!!  Ei meillä ole tuuheita kasveja. Ei meillä ole kohta kasveja ollenkaan, jos kastelukannu pitää pitää visusti piilossa kun on (anteeksi vaan ) susiruma.  Sitä paitsi Plastexin pitkänokka vie kaapissakin kohtuuttoman paljon tilaa. 

Kukkien kastelu kaipasi siis kipeästi uutta ajattelua.
 Tarvittiin kastelukannu, jota voi halutessaan pitää ihan vaikka esillä. 


 Mielessä pyöri ajatus karahvia muistuttavasta Lidlin lasisesta appelsiinimehupullosta. 
Siis siitä mistä tuunataan paljon esimerkiksi kukkavaaseja kesäjuhliin.

Vaan aina ei saa mitä juuri haluaa; lähiLidlin hylly ammotti tyhjyyttä siinä kohtaa missä kyseistä tuotetta olisi pitänyt olla. 
Päädyin ostamaan mehua muovipullossa. Appelsiinimehu on meillä muuten sen verran harvinainen kauppaostos, että jälkipolvihan ryysti hetkessä pullon tyhjäksi.  Muovi on kuitenkin muovia eikä muuksi muutu, joten muistuttaakseen edes jollain lailla esillä pidettävää sisustusesinettä tarvitsi pullo ehdottomasti  jotain ympärilleen.


Tuunausmateriaaliksi valikoitui Jyskistä parilla eurolla ostettu neljän kappaleen setti korkkitabletteja. Tablettien toinen puoli on valkokuvioitu, kääntöpuoli on kuvioimaton. Ajatus oli jäänyt muhimaan nähdessäni muinoin Lidlin paahtovanukaspurkeista tuunattuja pääsiäisruohokippoja Rauharentola -blogissa.

Ja niin kuin usein muulloinkin, kohtuukäyttö osoittautui ihan hemmetin vaikeaksi asiaksi.  Samantien sitten liimailin korkkikääreen myös kasarityylisesti pikkukukilla koristetun kahvipannun ympärille.  Lopusta korkkilevystä pyöräytin (pikkaisen päällekkäin liimaten) pari tölkinpidikettä.  Tyhjästä tölkistä kun vielä leikkaisi yläreunan pois, voisi tölkinpidike toimia väliajat  maljakkona.


Tuleekohan sitä vielä viikollakin korkattua jotain... RauhaRentolassa ainakin oli kivasti käytetty korkkilevyä jakkaran päällysteenä.


14 kommenttia:

 1. Hiih, mä korkkasin laukun! Ihania korkkijuttuja! Mistä nuo korkkitabletit on peräisin? Itselle ei ole kaupassa tullut vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korkkilevyt ovat JYSKIN Kastanj-pöytätabletteja, joita myydään neljän kappaleen settinä. IKEASSAKIN saattaapi olla, ainakin on joskus ollut myynnissä nimellä AVSKILD, on kuvioimaton.

   Poista
 2. Hauskat ja nätit! Millä liimalla kiinnitit korkit? Meillä on tuo sysiruma plastex, oli keltainen ja siksi aina kaapissa tilaa viemässä kunnes hoksasin spreijata mustaksi. Nyt aina esillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiinnitin kuumaliimalla, parilla tipalla. Hitsit, yleensä minä spreijailen kaikkea mahdollista, mutta nyt ei tullut ollenkaan mieleen..

   Poista
 3. Vastavierailulla..oi miten kiva blogi..liityin lukijaksi

  VastaaPoista
 4. tykkään pinkistä, väristä hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä taas pinkki taitaa likipitäen olla ainoa väri, jota talosta ei oikein hakemallakaan löydy, aikkia muita mahdollisia värejä sitten senkin edestä.... ;)

   Poista
 5. Mainio idea! Minulle ei tullut mieleenkään, että voisihan sitä itsekin tehdä kastelukannun. Olet todella kekseliäs!

  VastaaPoista
 6. Kiitos vinkistä! Joutaisi tuo muovinen hirvitys pihan perälle. Tuo sinun tuunauksesi vie vähemmän tilaa ja näyttää kauniilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä on, että valmistajat eivät tunnu tajuavan ettei muoviesineen tarvitse olla niin mahdottoman pirteän värinen. Tuokin nimenomainen kastelukannu on 70-luvun ruskeana ihan kiva ilmestys..

   Poista
 7. Hieno idea!! Kyllä noita kelpaa pitää esillä. Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua myös sinulle. Tänään näyttää viimein lupaavalle, että sisähommat voisivat vaihtua ulkona oleiluun :)

   Poista