torstai 18. toukokuuta 2017

DIY; Kynttilälyhdystä kattolamppu


Leikkimökit, huoh.  Useimmissa perheissä sellainen hankitaan jo ennen kuin jälkipolvi ymmärtää alkaa itselleen moista edes mankua. Äidit ja isät päästävät oman sisäisen lapsensa valloilleen eikä rakentamisessa ja sisustamisessa säästetä aikaa, vaivaa tai rahaa. Sitten kun mökki valmistuu, lapset leikkivät siellä kesän,  taikka kaksi  jos hyvin käy.  Vanhemmat stressaavat kun huolella rakennettuun leikkiympäristöön kannetaan surutta kuraa, hiekkaa ja kaikenlaisia `aarteita`. Ja kun leikkimökin käyttö alkuinnostuksen jälkeen sitten romahtaa, tulee siitä nopeasti kaikenlaisen joutavan tavaran säilytyspaikka. 
 

Nyt; kattolamppuna

Meillä leikkimökki on ollut vähintään viimeiset 10 vuotta silkkaa rojua täynnä. Vaan ei ole enää kauan! Suunnitelmissa on seiniä avaamalla  muuttaa leikkimökki terassiin jatkeena olevaksi kesäkeittiöksi.
 

Ennen; Milloin kynttilälyhtynä, milloin kasvihuoneena...

Ja vaikka homma  on jo puoliksi tehty ( eli vasta suunnitelma-asteella), on tulevan kesäkeittiön kalustus jo työn alla.  Valaisimeksi mietin valoroikkaa tai jotain muuta vähän raffia juttua. Viikonloppuna kuitenkin Clas Ohlsonilla käydessä poistokorissa oli lampunpidike + johto 1,95 euron hinnalla. Vanhaan  metalliseen  kirppislyhtyyn tarvitsi vain porata pieni reikä kanteen, pujottaa johto sisään, pyörittää lamppu paikalleen  ja kas, valaisin oli valmis.  

Lampunpidike + johto Clas Ohlsonilta; normaali tarjoushinta (ilman lamppua) 4,99. Poistokorista 1,95. 


Toistaiseksi lamppu roikkuu vielä  ruokahuoneen pöydän päällä mutta pääsee toivottavasti pian osaksi uuden kesäkeittiön sisustusta. Perheen miehet eivät vielä tiedä, mutta heillä iskee ensi viikonloppuna armoton inspiraatio laittaa suunnitelmaa työn alle..Ja niinkuin kuvista saattaa huomata, ikkunanpesu on ehdoton inhokkikotityö. Ei nappaa edes minikoossa..

5 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Helppoo, halpaa ja nopeaa kunhan vaan on sopiva lyhty käsillä ;)

   Poista
 2. Miten kekseliäs ja ihana idea! Tuollainen lamppu tuo ihan erityistä tunnelmaa pimeinä iltoina :)

  PS. Ikkunanpesu ei kuulu lempipuuhiin täälläkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lyhtylamppu on menossa entisen leikkimökin eli tulevan kesäkeittiön (tai jotain) sisustukseen ja ihan pystyn kuvittelemaan jo lämpimät, pimeät loppukesän illat tuon lampun alla...

   Poista