tiistai 2. toukokuuta 2017

Anything but ordinary – KasvihuoneilmiöJos Turun ja Helsingin väliä joskuskaan matkustat, kannattaa Lohjan kohdalla ehdottomasti koukata moottoritieltä vanhan ykköstien varteen Kasvihuoneilmiö-elämystavarataloon. Kasvihuoneilmiö -elämystavaratalo lupaa tarjota kävijälle hallittua kaaosta ja hillittyä hulluutta ja markkinointilupaus todellakin pitää!  Molempia on tarjolla yllinkyllin.


Olo on kuin Liisalla ihmemaassa;  juuri kun luulit nähneesi jotain niin kummallista ettei sitä enää voi millään ylittää, tulee vastaan esine, joka hassuudessaan, järjettömyydessään, ylenpalttisuudessaan tai riemastuttavuudessaan on jotain ihan ainutkertaista. 


Jotenkin sitä koko ajan odottaa, että jostain nurkan takaa pompahtaa eteen valkoinen kani kello kädessään tai herttakuningatar vaatimassa päätä pölkylle.

Valikoiman hulluus ei aina tunnu ihan hillityltä eikä sitä selvästi olekaan rakennettu pelkästään taskulaskimen ja menekkiennusteiden varassa. 


 Vierekkäin sulassa sovussa on talonpoikaishuonekaluja, kopiodesignia, replicatuotteita, kiinalaista uusvanhaa tavaraa, kitschiä, bling blingiä,  metallihuonekaluja, teollisuusesineitä, takorautatuotteita, pihapatsaita, kupariesineitä… You name it, they´ve got it!  Muistinko jo mainita kitschin? (Jotenkin käsittämättömästi)  valikoimaan on päätynyt runsaasti semmoisia hyvällä maulla tehtyjä huonon maun tuotteita, jos tiedät mitä tarkoitan..


Ei tarvitse kuitenkaan olla hupsu taikka miljonääri, jotta Kasvihuoneilmiössä voi tehdä onnistuneita löytöjä. Paikan parasta antia ovat erilaiset ihan edulliset kortit, julisteet, kirjat, kyltit, pelit, taloustavarat ja astiat. Populaarikulttuuria hyödynnetään lukemattomin kivoin tavoin. Industrial-henkisten metallikalusteiden valikoima teki myös lähtemättömän vaikutuksen. Joka tapauksessa vierailusta tarttuu mukaan hyvää mieltä ja leikkisyyttä; ei elämän (tai sisustamisen) tarvitse niin kauhean vakavaa aina olla.


Kasvihuoneilmiö on kauppa- ja taukopaikkana pakko kokea itse, paikan ainutlaatuisuutta eivät sanat tai edes kuvatkaan riitä kertomaan. Tällä kertaa mukaan lähti mustavalkoisia postikortteja ja nostalgiajulisteita mutta Vintagentti nähtiin kyllä  haaveilemassa lottovoitosta. 

” If I had a world of my own, everything would be nonsense”

Lottovoiton osuessa kohdalle  olisi tämä vihreä viktoriaaninen lasipaviljonki ostoslistan kärjessä..

Kuva; kasvihuoneilmiö.fi


Aika ajoin poikkeaminen valtaväylältä siis kannattaa, sisustamisessakin.


Liisa Ihmemaassa sitaatit ovat peräisin sekä kirjasta että Walt Disney Liisa Ihmemaassa (1951) elokuvasta.


10 kommenttia:

 1. Hyvänen aika mikä paikka!
  Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kyllä hauska paikka pysähtyä ja lähes aina jotain tarttuu kotiinkin viemiseksi!
  Aurinkoista alkanutta toukokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paikka on ehdottomasti juuri hauska! Lupaavan aurinkoisesti on toukokuu alkanut.

   Poista
 3. Kasvihuoneilmiö on aivan mieletön paikka, minä en pääse koskaan Turkuun poikkeamatta siellä! Vieläkö siellä oli nallemeri ja se jättikokoinen kenguru kanikonttorin lähellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsit, nallemeri? Ei tullut vastaan, mutta varmasti jäi monta muutakin kivaa ja hauskaa juttua huomaamatta.

   Poista
 4. Lasipaviljongin perään ostoslistalle pitäisi laittaa isompi tontti, toi ei ihan pikkupihalle mahdu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikun tuon kylkeen pitäisi rakentaa seuraavassa vaiheessa kokonainen talo.. ja puutarha.

   Poista
  2. moikka, kaipailen blogissani sinua sekä osoitetietojasi. ;)

   Poista
  3. Kiva Viltsu kun tulit huikkaamaan, laitan sinulle postia tulemaan hetimiten!

   Poista