tiistai 29. marraskuuta 2016

Missä on mun sukat?


Parsitaanko teillä villasukkia? Meillä ei parsita! Meillä niistä tehdään kransseja.

Mieheni tykkää villasukista yli kaiken. En osaa edes sanoa kumpi ärsyttää minua enemmän; sekö kun hän kesällä yhdistää villikset sandaaleihin vaiko se kun hän talvella käyttää sandaaleja villasukkien kanssa.  Yhtä kaikki, kun muissa perheissä tarkastetaan kylille lähdettäessä, että jälkipolvella on siistit vaatteet ja miehellä kraka suorassa, meillä tsekataan jaloissa oleva yhdistelmä..



Jostain syystä aviomiehen jalat ovat myös kuin raastinraudalla hiotut; sellaiset missä mitkään sukat eivät selviä rei´ittymättä kovin montaa käyttökertaa. Taloudesta löytyy siis lukuisia puhki pidettyjä villasukkia.

-`Missä mun raidalliset villasukat on?`  -`Siellähän ne on ovessa, etkö nähnyt?


Facebookin askarteluryhmissä on esitelty toinen toistaan kauniimpia lankakeräkransseja. Koska kokoaminen tapahtuu kuumaliimalla, en halunnut uhrata `oikeita` lankoja vaan pihistin ainekset purkamalla miehen lempisukat. Muut ainekset ovat villasukkaparista, lisäsin vain pari keltaista ja valkoista pikkukerää väriyhdistelmää raikastamaan. Pohjana on sanomalehtipaperista jesarilla pyöräytetty ympyrä. 


Ei haittaa vaikka langat ovat hauraita ja katkeilevia. Langanmenekkiä vähentää (ja kranssia keventää) kun pyörittää langan rypistetyn sanomalehtipallon ympärille. Sitten vaan sommittelua väreillä ja eri kokoisilla lankakerillä ja valmista tuli! Saatan tehdä vielä pari kranssia lisää pienemmillä kerillä, jolloin sommittelukin helpottuu. Siis jos loppuja rikkinäisiä villasukkia ei piiloteta minulta..



16 kommenttia:

  1. Mä vasta suunnittelen lankakeräkranssin tekoa.
    Meillä tosin paikataan villasukkia, joten villasukista en taida aineksia saada. Tai... onkohan joku pihistänyt mun villasukat kranssiaineiksiksi, sillä en ole muutamaan päivään nähnyt sukkiani, luulin niiden olevan pyykkikorissa, mutta sieltä niitä ei löytynyt.
    Villasukat sellaisenaan ovat muuten parhaat pihakengät kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkista ulko-ovi, löytyisikö sieltä! Pihalla sukkasillaan, hmph..

      Poista
  2. Meillä myös miehellä sellaiset raastinrautajalat että ei kauaa kestä villasukat ehjänä. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuossa on kyllä jotain perinjuurin kotoisaa.

      Poista
  4. Ihana kranssi! Kätevää, kun väriyhdistelmäkin on jo kertaalleen sukissa hyväksi todettu, sen kuin purkaa ja pyörittelee. :D Täytyypä alkaa seurata, joko ne poikaystävälle viime jouluksi tikutellut sukat alkavat kohta kulua puhki...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisiköhän minunkin opetella (tai siis virkistää) sukankudontataito.. saattaisi saada helpommalla pistää kulahtaneita kiertoon kun tikuttaisi parit uudet..

      Poista
  5. Tosi nätti kranssi, sukkien uhraus kannatti.
    Meillä kyllä parsitaan, tai sitten teen uudet terät...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsit, parsia en mielestäni osaa, tulee möykkyistä. Tuo terien uusiminen olisi fiksu juttu, mutta kaikista käsityöhön liittyvistä jutuista eniten vihaan silmukoiden poimimista ja ilman sitä ei taitaisi uudet terät onnistua tehdä.

      Poista
  6. Olipas hauska postaus! :) ja loistoidea pyöritellä kangat tuommosen pallon ympärille. Oon pikkuisen kauhistellut et miten ihmiset raaskii laittaa niin isot määrät lankoja oven koristeiksi. Mut tuosta tuli kiva - ja hauska tarina. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Askartelumaailmaa vaivaa vähän semmoinen vauhtisokeus; uutta materiaalia tuhlataan välillä aika surutta...

      Poista
  7. Tein saman viime vuonna, mut käytin foliosta pyöritettyjä palloja. Toimi nekin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foliopallot toimii varmaan paremmin, niistä saa puristeltua paremmin kasassa pysyvän sisuksen, kiitos vinkistä, en olisi itse hokannut.

      Poista
  8. Loistava postaus! Minäkin ihastelen ideaa pyöritellä lankaa sanomalehtipallojen ympärille (ja samalla kauhistelen etten itse koskaan tuota hoksannut).
    "Jesarin" jouduin etsimään urbaanista sanakirjasta. :)
    Tunnelmallista keskiviikkoiltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh; jesari. Kuinkahan iso prosentuaalinen osuus käytöstä menee ihan oikeasti ilmastointiteippauksiin..

      Poista
  9. Hih, sinne meni isännän lempparisukat :D No tunnustaudun miehesi kanssa samalle atmosfäärille mitä tulee villasukkiin. Pidän niitä kesät talvet :) Kivoja nuo lankakeräkranssit. Mukavaa loppuviikkoa tv Liisa

    VastaaPoista