tiistai 15. marraskuuta 2016

Siivouskaapista puut talvimaisemaan


Huurteisen pinnan lasiastiaan kasvattamiseksi tarvitset:

lasiastian
karkeaa merisuolaa
tilkan vettä  ja
lämpöä, esimerkiksi kynttilä (tai sauna)

 
Lumihuurre hiipii hiljalleen ylöspäin.....

Astian pohjalle laitetaan kerros merisuolaa, joka pidetään kosteana. Kostunut suola alkaa lämmön vaikutuksesta kasvaa ylöspäin lasipurkin reunoja pitkin.

Viime vuonna lisäsin purkkiin pari puufiguuria, poroja ja puita:

Tänä vuonna halusin rakentaa lasipurkkiin talvisen metsämaiseman. Vaan mistä metsään puut?  Silmiin osui sopivasti valmiiksi valkoiset pulloharjat.  Leikkelin pulloharjat kuusen muotoon. Katkaisin varret ja työnsin harjaosan seisomaan oasissienen palaan.Kierrätyshenkisesti mietin, että tämähän se on kierrätystä parhaimmillaan; harjat voi aikanaan palauttaa takaisin oikeaan käyttötarkoitukseensa. Hah! Hyvä esimerkki siitä mitä stressi ja kiire tekee ihmisen kognitiivisille kyvyille. Varrettomia pulloharjoja? Mitä niillä enää tekee? 

6 kommenttia:

 1. Myöhäistä tietenkin nyt mutta olisiko varret voinut taittaa (90 asteen kulmaan), pistää sitten oasis-sienen läpi ja piilottaa lumen alle (ja joulun jälkeen taivuttaa takaisin suoraksi)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tapani mukaan tein ensin ja sitten vasta pysähdyin miettimään.... Nooh, onneksi satsaus ei ollut rahallisesti suuren suuri.

   Poista
 2. Kiva asetelma. Mulla kanssa jo tarpeet, joten jotakin tulossa. Liisa

  VastaaPoista