lauantai 19. marraskuuta 2016

Petipaikkaa vailla?


Lapsistani se kaikkein kriittisin tuli opiskelupaikkakunnaltaan kotona käymään ja heti sisälle päästyään kysyi, että `Äiti! MIKSI meidän rappusissa on sänky seinällä?`. Kysymyksen sävy oli sellainen, että se taisi jo sisältää sekä vastauksen että vahvan toimenpide-ehdotuksen.  Eihän se nyt mikään sänky ole kun seinälle on nostettu. Myönnetään, metallikehikko on peräisin vanhasta joustinpatjasta. Mutta enemmän se kuitenkin on kiva tapa laittaa asioita esille. Se on kaunis kollaasien ja koristeiden pohja ja täydellinen ripustuspaikka jouluvaloille. On se käytännöllinenkin; siihen voi vaikka tuikata päivän postit tai tärkeät muistilaput. Jahka joulu tulee lähemmäs saa kehikko toimia myös joulukalenterina. Jos ja kun sänky seinällä alkaa nyppiä, niin kevään tullen sen voi pilkkoa vaikka viiniköynnöksen tukirakenteeksi.Rohkeaa jälkikasvua minulla, itse en samassa tilanteessa paljon uskaltautuisi kyseenalaistamaan äitini sisustusratkaisuja. Lapsukainen nimittäin on loppuvuoden ajan asunnonvaihdon tähden ilman vakituista residenssiä ja muuttaa kaikkine tavaroineen ja tapoineen takaisin kotiin muutamaksi viikoksi.  Onnea vaan meille kaikille..
 
(Ihan höpö-höpö teksti, mutta sattui nyt tarttumaan tuohon..)

Ennen suurta muuttorutistusta käymme kuitenkin miehen kanssa nauttimassa jouluisista tunnelmista täällä:
 
Kuva Flickr.com
Paitsi, että Trafalgar Squarella eivät kuusen valot vielä ensi viikolla loista.  Kiitoksenosoituksena siitä tuesta, mitä britit osoittivat norjalaisille II maailmansodan aikana on Oslon kaupunki jo vuodesta 1947 lähtien lahjoittanut lontoolaisille joulukuusen.  Valot Lontoon suurimpaan, kauneimpaan ja tunnetuimpaan  joulukuuseen sytytetään kuitenkin vasta joulukuun alussa.  

Kyllä Lontoossa silti jouluvaloja riittää jo marraskuun puolellakin. Winter Wonderland Hyde Parkissa ja Southbank Centre ovat jo täydessä jouluvaloloistossaan, kuten myös keskustan suuret ostoskadut.

Kuva Flickr.com


4 kommenttia:

 1. hmmm...sänky seinällä..:) Olen kyllä muillakin tuon nähnyt ja ihan kiva idea on!

  VastaaPoista
 2. Minäkin olen noita nähnyt seinällä ja oikein hauskoja ja valothan tuohon sopivat oikein hyvin. Vai Lontooseen matkaatte. Se on meidän yksi lempparikaupungeistamme ja olisikin kiva joskus käydä siellä, kun on jouluista. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei kauheasti ole kokemusta muiden suurkaupunkien jouluisuudesta, mutta Lontoo on kyllä tähän aikaan järettömän kaunis.

   Poista