tiistai 16. elokuuta 2016

Nupit kaakkoon ja mäntyä piiloonKalustajan kirosanoista taitaa tämän hetken ykkönen olla mänty. Erityisesti sellaisena kellertäväksi lakattuna kalusteena. Itsekin myönnän  ylenkatsoneeni mäntyisiä kalusteita; liian kasarikotia ja ysärimökkiä omaan makuun. Eikä vielä lainkaan retroa, mahtaako sellaiseksi koskaan tullakaan…Mutta kun ne pahukset on niin kestäviä, tukevia ja yleensä ihan toiminnallisiakin. Ovat myös tuunaajaan kannalta  kiitollisia, koska onnistuminen on taattua. Pitää vain huolehtia, ettei keltaisuus puske käsitellyistä pinnoista esille.


Sisko uudisti pari lipastoa ihan uuden näköisiksi.  Muutokseen tarvittiin edellisestä tuunauksesta jäänyt purkinpohja harmaata kalustemaalia, puolikas purkillinen Sinellin kalkkimaalia (á 9.95), metallivetimiä (5 x á 0,50 kierrätyskeskuksesta), liimaa sekä pari palaa kangasta omista varastoista.Kauan eläköön mäntykalusteet ja muut kokopuiset huonekalut, jotka kestävät kovempaakin käsittelyä ja make-overia, toisin kuin lastulevystä tehdyt kalusteväkerrykset. Kierrätyskeskuksissa ja annetaan-palstoilla onneksi on näitä tuunaajan unelmia reilusti tarjolla jos omat on jo mökiltäkin laitettu kiertoon tai saunan pesään. 


12 kommenttia:

 1. Jopa on huonekalu muuttanut look'iaan ! Hyviä ideoita, ryhtyisinköhän tuunaamaan meidän Lundiaa ?

  VastaaPoista
 2. Ihana tuunaus! Mä tykkään mäntyisistä huonekaluista valtavasti, syystä että niitä saa halvalla ja ovat helppoja tuunattavia :D Onhan tuo mänty värinä ruma, mutta ovat tosiaan kestäviä ja tukevia huonekaluja, joista saa maalilla tosi kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä mänty itsessään ole yhtään hullumpi, se on vaan se keltaisuus mikä tulee ajan ja lakkauksen myötä... Tuunaajan unelmia.

   Poista
 3. Onnistunut tuunaus! Joo ei missään nimessä kannata heittää mäntyisiäkään roviolle! Uutta kuosia ja väriä päälle niin ei enää pistä männyn sävy silmään ;)

  VastaaPoista
 4. Vastaukset
  1. Ja ehkä joskus vielä tulee sekin aika, kun itseäkin harmittaa kaikki hävitetyt ja päällemaalatut mäntykalusteet, mistäpä sitä tietää..

   Poista
 5. Upea tuunaus! Ei uskoisi, että on maalin alla on mäntyä.

  VastaaPoista
 6. Hienot tuli! Kiva tuunaus!
  Mukavaa keskiviikkoa!

  VastaaPoista