lauantai 30. heinäkuuta 2016

Hyppelihiirikin sen tietää


`Eihän se ole niin lukkoon lyöty, 
mikä on turhaa, 
ja mistä on hyöty`
-Hyppelihiiri myökki-pyökkimetsässä
Thorbjørn Egnerin Kardemumman kaupungissa asustavat Kolme iloista rosvoa ovat lastenkirjallisuuden ikisuosikkini. Norjalaisen lastenkirjailijan muu tuotanto sen sijaan on minulle vieraampaa enkä ole lainkaan tutustunut myökki-pyökkimetsässä asustavaan Hyppelihiireen.  Suden silmukat  –blogista bongaamani hiiren viisas sitaatti tuli mieleen yhden vuotuisen perinteeni kohdalla. Huomaan nimittäin omena-ajan lähestyessä joka vuosi marmattavani sitä älytöntä, joka on istuttanut pihallemme koristeomenapuun. Muuten samat jutut – ainoana erona `oikeaan` omenapuuhun, että hedelmät eivät ole syötäviä.Vaan hyödytön se ei ole tämäkään puu . Omenoita saa ostettua kaupastakin, mutta mistä muualta sitä saisi näin kaunista materiaalia piha-askarteluun. Pikkuomenat olivat juuri sopivan kokoisia tökittäväksi oasis-pohjaan. Ulko-oveen en rohjennut kranssia ripustaa, täällä kun välillä paiskotaan ovea melkoisesti..
Toinen yllätys minkä puutarha tarjosi oli vanha viinirypäleköynnös. Köynnös on kitunut talon seinustalla jo kohta parikymmentä vuotta. Olin aikapäiviä sitten luovuttanut sen suhteen, vaan niinpä innostui kituva köynnös ensimmäistä kertaa kasvattamaan rypäleitä. Pitäisiköhän kaivaa viinintekovälineet esille?  Ihanko oikeasti ne rypäleet pitää survoa paljain jaloin sinne tynnyriin ?

6 kommenttia:

 1. Ooooh miten upea tuo kranssi. Kauniit pienet omenat.

  VastaaPoista
 2. Eikö olekin hieno lause. Leikkimielellä elämäkin on paljon helpompaa :)
  Minkähänlainen viinitehtailija sinusta vielä tuleekaan vuosien kuluessa ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos lauseen lainasta! Kotiviinin teko taitaakin olla nykypäivänä todellista vintage-toimintaa.

   Poista
 3. Ihana kranssi! Mulla on noin 8 viinirypälettä tulossa ja tänään juuri leuhkin, että täytyy ostaa tammitynnyri jotta pääsee ramppaamaan rypäleitä viiniin. Varmasti paljain jaloin, jotta saa hyvät aromit talteen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälleen kun eri-ikäisten miesten keskellä taloudessa asustaa, niin aivan varmasti tulisi aromia mukaan. Tammitynnyri pitää tosiaan laittaa hakuun..

   Poista