sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

DIY; penkki puun ympärille ja kurkistus penkin alle


Saunasuojalla käsitelty penkki

Takapihallamme kasvaa valtavan kokoinen tammi. Puu varjostaa pihaa melkoisesti ja rajoittaa tilankäyttöäkin. Silti se on ihan pihan parhautta. Varsinkin syksyisin; tammi kun pudottaa lehtensä yleensä vasta pihan viimeisenä puuna. Kaunista puuta korostamaan on joitain vuosia sitten nikkaroitu kuusikulmainen penkki.  Tämä meidän penkki on nikkaroitu ihan `oman pään mukaan`, mutta esimerkiksi Suomelan sivuilla on hyvät ja yksityiskohtaiset ohjeet vastaavanlaisen hexagonin rakentamiseen.

Penkki alkuperäisessä, käsittelemättömässä, kuosissaan
Penkki pintakäsiteltynä
Penkki on jostain syystä ollut tähän asti aika vähäisellä käytöllä; käsittelemättömästä raakalankuista tehty istumapinta kun ei ihan hirveästi houkuttanut. Pari vuotta pihalla oltuaan se alkoi myös jo vähän vihertyä ja sammaloitua. Viimein tällä viikolla sain penkin käsiteltyä kun keinun uudistukseen käytettyä mustaa saunasuojaa riitti siveltäväksi tähänkin pintaan. Huomaan jo kuvittelevani miten penkille katetut taukokahvit muuttavat syksyisen haravoimisrumban jotenkin vähemmän sietämättömäksi? Saahan sitä toivoa...

Keitä kaikkia täällä oikein asuukaanSamalla kun maalailin penkinjalkoja, tulin kurkistaneeksi tammen juurelle. Ja sieltähän penkin altahan paljastui jonkun koti. Olisiko keijun vai sittenkin menninkäisen? Mene ja tiedä, asukas ei näyttäytynyt. 


Sen sijaan pihamaalla on niitäkin koteja, joiden asukkaat näyttäytyvät. Kivetyksien keskelle on yhtäkkiä ilmestynyt muurahaispesä ja ampparit puolestaan on perustaneet kotinsa terassin alle. Keijut ja menninkäiset saavat mieluusti asustaa tällä tontilla, mutta murkkujen ja amppareiden kanssa aloitetaan muuttotaistelu heti ensi töikseen viikon alussa.

11 kommenttia:

 1. Tuo penkki onkin kiva ja menninkäiset ja keijut myös.Kiva koti heillä! Mutta pidän peukkuja että muut kutsumattomat saat pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lupaavalle näyttää, murkkupesässä on kovasti hiljaista...

   Poista
 2. Todella kiva idea päästää mielikuvitus valloilleen myös puutarhassa. Keijut ja menninkäiset ovat varmasti kivoja asukkaita. Tule piipahtamaan joskus minun blogissa tuuliannikantuvassa. Sielläkin on joskus mielikuvitukseni melko vallattomalla päällä. Kivaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoivat naapurit ja ohikulkijat epäillä mielikuvituksen sijaan mielenterveyden tilaa, siellä kun pää penkin alla sammaleella makoilin..

   Poista
 3. Kiva idea ja tuo menninkäiskoti söpö pieni bonus! 😍

  VastaaPoista
 4. Kivannäköinen penkki ja kuvan tuosta pienestä kodista näytän ehdottomasti tyttärelleni.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Pitäisiköhän meidänkin etsiä pihamaaltamme keijun kotia :) Olipa söpö pihamaa keijulla ja penkki kattona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on pienellä vinkkauksella pienet vieraat kyläillessä ahkerasti etsineet pihassa keijun kotia.

   Poista