torstai 14. toukokuuta 2020

Kaatopaikkatuolit saivat hieman huolenpitoa ja paljon tulevia vuosiaMeidän kaatopaikallamme on kierrätyskontti, jonne voi jättää toisten otettavaksi tuotteita, joista tuoja on jo päättänyt haluta eroon tuomalla tavaran kaatopaikalle. Tavaran tuoja joutuu maksamaan tavaroista normaalin jätemaksun, joten oikotienä tarpeettoman tavaran laiskaan dumppaamiseen ei konttia voi käyttää.Joka kerta kaatopaikalla vieraillessani käyn katsastamassa kierrätyskontin `tarjonnan`.  Nämä kuvissa näkyvät puutarhatuolit poimin kierrätyskontista matkaani jo pari vuotta sitten. Ymmärrän (ehkä) miksi tuolit olivat konttiin päätyneet; puuosien maali hilseili ja osa rimoista oli jo alkanut pehmetä ja taipua istujan alla kuopalle. Silti; sellaisenaankin tuolit palvelivat meillä avonaisen taivaan alla kaksi kesää vallan mainiosti. Tänä keväänä kuitenkin tuolien koeistunnassa muutama puu murtui. Emme halunneet ottaa riskiä päätyä pyllähtämään nurmikolle kahvikuppi sylissä, joten oli korkea aika laittaa tuolien rimoitus uusiksi. Tuolien metalliset rungothan ovat sellaisenaan ihan priimakunnossa.


Mikään iso projekti ei ollut kyseessä. Vanhan purku, metallirunkojen spaymaalaus, uusien rimojen sahaus määrämittaan sahaaminen ja kiinnitys sekä puuöljyllä käsittely. Valmista tuli parissa tunnissa. Mahtaisikohan kaluston aikanaan kaatopaikalle vienyt henkilö enää edes tunnistaa vanhoja tuolejaan. Toisen roska voi todellakin olla toisen aarre!

Lahot ja katkenneet vanhat istuinlaudat päätyvät nuotioon, mutta ehjät otan talteen ja hion odottamaan seuraavaa käyttökohdetta, mikä ikinä se sitten onkaan..


PS. Todellinen ilouutinen kaikille tuunaajille ja aivan erityisesti nukkekotiharrastajille. Monikäyttöiset puutikut ovat palanneet Bilteman valikoimiin. Tässä projektissa puutikkuja käytettiin tuolien kädensijoiksi. Puutikkujen koko ja ulkonäkö saattaa vaihdella, koska ne on valmistettu ylijämäpuusta.  Kolmen kilon pussillinen puutikkuja maksoi muistaakseni jotain plus/miinus seitsemän euroa (itse ostin ja maksoin tikut, kehun kyseistä tuotetta silkasta tuunaajan ilosta).

Kotitalosta -blogin Maria on päällystänyt Bilteman puutikuista Ikean peruskaapin ovet. Käy kurkkaamassa kuvat täältä.


18 kommenttia:

 1. Hyvin tuunattu! :) Tuli tyylikkäät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aika lailla modernimman näköiseksi muuttuivat.

   Poista
 2. Tuolit ovat kuin uudet. Tosi hienot tuli.

  VastaaPoista
 3. Hyvä löytö ja hieno muutos! Aivan kuin uudet tuolit tosiaan.

  VastaaPoista
 4. Tyylikkäästi tuunatut tuolit.
  Puutikkujen paluu on meikäläiselle hyvä uutinen :)
  Tuunaamisiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne puutikut on askartelijan aarre, tosi monikäyttöisiä!

   Poista
 5. Hyvän löydön olet tehnyt ja duunauksen tulos on hieno <3 Mukavaa maanantai aamua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näistä pikkurahalla duunatuista saa kyllä iloa itselleen. Kivaa kesää!

   Poista
 6. Niin upeasti tuunatut!
  Kyllä se on niin katsojan silmissä, kun toinen näkee vain kulahtanutta ja toinen sen mitä tästä vielä saakaan aikaan kun vaan ryhtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja silmä kyllä myös harjaantuu näkemään kun vaan alkaa asiaa harrastamaan...

   Poista