maanantai 5. marraskuuta 2018

Mielensäpahoittajan valotaulu

Vintagentin tuunauksissa annetaan lähes aina joko vanhalle tavaralle kokonaan uusi elämä ja käyttötarkoitus tai ainakin rutkasti jatkoaikaa. Ihka uusista materiaaleista täällä askarrellaan tai valmistetaan mitään perin harvoin.  Ostoksiakaan ei  juuri esitellä, eipä niitä usein tehdäkään. Vintagentin punainen lanka kiertyy kierrätyksen ympärille. Täällä ei oikein ole luontevaa sijaa kaupallisille yhteistyöpostauksille. Erityisesti jo kymmenissä blogeissa esitellyistä yhteistyötuotteista olisi sitä paitsi aika vaikea sanoa mitään uutta tai blogin linjaan sopivaa.

Edellisessä postauksessa materiaalina käytetyt tarjottimet olivat nekin kierrätyksen hylkytavaraa; esineitä jotka sellaisenaan eivät kelpaa nykykuluttajalle edes ilmaiseksi perään heitettynä.    Jaoin tarjottimien kuvan teko-ohjeineen eräässä facebookin askarteluryhmässä. En jakanut linkkiä, koska blogien linkit on nykyään useissa ryhmissä kielletty (täältä voi lukea, kun siitä asiasta mieleni pahoitin).  Kuvan alalaitaan olin blogijuttua kirjoittaessani lisännyt himmeällä Vintagentti-tekstin. Ei blogin osoitetta, ainoastaan siis sana Vintagentti.  Vaan mitenkäs sitten kävikään;   kuva poistettiin kyseiseltä fb-ryhmän sivulta, koska se sisältää mainontaa.  Voin sanoa, että menipä  vintagentin emännällä herne aika syvälle nenään moisesta.  

Varoitus; sisältää blogimainontaa

Eikä ketutusta helpottanut yhtään se, että kyseisen fb-ryhmän sivu näkyi olevan täynnä Vallilan printtikankaiden mainontaa erilaisten valotaulutoteutusten muodossa.  Olisipa mielenkiintoista tietää, onko esimerkiksi Vallilan Aurajoki-kuosissa valotaulu-innostuksesta johtuva näkyvä myyntipiikki.  (Btv; vaati vähän vaivannäköä ottaa selvää missä Vallila tuotteensa valmistaa.  Ainakin Aurajoki taitaa virrata kankaalle Turkissa. Ei siinä mitään, selvähän se, että ulkomailla tehdään. Kuitenkin esimerkiksi Finlayson on Vallilaa selvästi avoimempi  tuotteidensa tuotantomaiden ja yhteistyöyritysten suhteen.)Houkutti ihan kamalasti tehdä oma valotauluversio, mutta nyt ainakaan en sitä varmasti tekisi mistään kaupasta uutena ostetusta materiaalista.  Vaan mistä sitten? Jälleen kerran vastaus oli kestokassi.  Kirppiskierroksella osui silmiin kirppismyyjän kassi, jonka hetken neuvottelun jälkeen sain ostaa itselleni kolikolla. Purin ratkojalla saumat, silitin varovasti kuvaa vähän sileämmäksikin. Meiltä ei taloudesta löytynyt yhtään styrox-levyä. Oli siis keksittävä joku muu taustamateriaali, johon valot saisi kivasti kiinnitettyä.  Ratkaisuksi muodostui vanha varastohyllyn reikälevy. Reiät ovat juuri täydellisen kokoiset, jotta niihin voi tuupata led-valosarjan kynttilät. 


Olen aikaisemmin käyttänyt samanlaista reikälevyä mm. ristipistokuvan tekemiseen (täällä siitä enempi tarinaa).  Huono puoli  tässä valojen reikiin tökkimisessä on, että valotaulun ripustaminen seinälle  on vähän haasteellista, siksi meillä kuva päätyi seinäripustuksen sijaan  hyllyn päälle nojaamaan.Nonniin, tulipahan kirjoitettua sormet sauhuten siitä miten epäkaupallinen blogi Vintagentti onkaan. Tarkemmin mietittynä tulikin samalla annettua mainosta  mm. Primarkin kasseille ja Finlaysonille, Vallilallekin. Tuomas Kyrön kirjatkin saivat maininnan.  Ugh, olen puhunut ….  eikun mainostanut.

27 kommenttia:

 1. Ihana idea tehdä tuo valotaulu kierrätysmateriaalista, ja kuinka onnistunut toteutus! Minulla tuo kierrätys on myös pesiytynyt korvien väliin niin että pyrin aina käyttämään vanhaa materiaalia varastoista uuden sijaan. Harvoin mitään uutta ostankaan. Tutkin kirpparitarjonnan jos ei kotoa löydy ja vasta sitten oikeaan kauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu,esimerkiksi minkäänlaisia koriste-esineitä en muista kaupasta varmaan juuri koskaan ostaneeni.

   Poista
 2. Aivan upea valotaulu! Ajattelin hetken tehdä itselleni juurikin noista kaupunkikankaista, mutta alkoi ällöttää se, että putkahteli jo ajatusvaiheessa mainoksia "Valliloista" nettiin...
  Mutta jospa sattuisikin tilaisuus jollekin kierrätysmatskulle, voisi ajatella. Tuo toteuttamasi on kyllä todella upea ja nerokas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina välillä diy-maailmassa loistavakin idea laimenee kun siitä tulee kauden hitti-askartelu..

   Poista
 3. Tästä tykkään! Muuten olen saanut nopeasti kylläkseni just noista Valliloista yms...tuo reikälevy on oikein mainio idea! Kiitos, kun jaoit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma reikälevy-varasto alkaa näyttää loppumisen merkkejä, harmi.. haaveissa olisi ollut tehdä eteisen kokonainen (pikku)seinä, johon sitten ristipistottuna talon asukkaiden nimet. Pitää lähteä etsimään lisää..

   Poista
 4. Vitsi miten hieno! Ja on kyllä kivempi kun Vallilat.

  VastaaPoista
 5. Mainio toteutus vähän erilaisesta matskusta! :) Harmi, että askarteluryhmässä oli noin jännä linja... Itse ainakin jaan villasukkakuvat sun muut aina blogin puumerkillä varustettuna, koska ihmisillä on tapana vaan ottaa kuvia talteen ja jaella niitä sitten 'missä näihin on ohje'-meiningillä. Ei se puumerkki kaikilta vääryyksiltä suojaa, mutta kumminkin joskus auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä käsitöissä tajutaan paremmin ohjeen merkitys, näissä tuunauspuolen jutuissahan jaetaan enemmän `pelkästään` ideaa ja inspiraatiota.

   Poista
 6. Tärkeä kirjoitus kierrättämisen ja tuunaamisen jalosta ajatuksesta. Kiitos kirjoituksesta.

  VastaaPoista
 7. Onpas ihana valotaulu! Minä olen liittynyt ja eronnutkin useasta fb-ryhmästä. Kummallisesti siellä ollaan vähän väliä tukkanuottasilla. En tykkää.
  Kiva kun kävit kommentoimassa, niin löysin tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoisia nykyajan viidakoita nuo erilaiset fb-ryhmät, alati lisääntyviä sekalaisia sääntöjä ja hetkittäin joiltain silkkaa huonoa käytöstä . Onneksi on erilaisia ryhmiä eri tarkoituksiin...
   Kiva kun tulit vastavierailulle.

   Poista
 8. Mielensä pahoittaja, herneestä huolimatta sai tehtyä hienon jatkon kassille joka sopii hyvin tähän joulun odotusaikaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin olen ihan tyytyväinen omaan versiooni valotaulusta, sopiva tosiaan joulun odotukseen. Ja sitten vuodenvaihteen jälkeen voikin pakata pois odottamaan seuraavaa jouluaikaa.

   Poista
 9. Ihanaa kun kävit kommentoimassa blogissani niin osasin löytää tieni tänne . Minun pitää oikein ajankanssa tutustua blogiisi . Ihanan valotaulun olet tuunannut ja kiva tarina sen alkuun saamisessa. Toivottavasti tulet blogiini uudestaan kuten aion minäkin tulla oikein ajan kanssa . Kiitos sinulle.

  VastaaPoista
 10. Vau, tosi kiva taulu ja todella kauniit tarjottimet. 👍🏽

  VastaaPoista
 11. Tuo reikälevy onkin tosi hyvä idea! Ja lopputulos vallan mainio :)
  Mä tunnustan väkertäneeni Vallilan Kelosta valotaulun - halavalla sain sopivan pakan lopun palakangaslaarista :o
  Samaa vääntämistä olen huomannut noissa facen ryhmissä... Hoh hoijaa. En viitsi enää edes lukea kommentteja, katsoa kuvia vaan...
  Pitääpä katsoa tuo tarjotinpostauskin, hyvältä näyttää! Ja paljon muutakin kivaa täällä näyttää olevan!

  VastaaPoista
 12. Kiva teksti. Ja aiheellinen.
  Taulusta tuli hieno ja reikälevy näyttäisi ainakin mielestäni sopivan tuohon tarkoitukseen vallan mainiosti, styroksia paremmin itse asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reikälevy onkin monikäyttöisyydessään lähes styroksin veroinen materiaali.

   Poista
 13. Että onkin upea valotaulu ja tuo reikälevy kuulostaa vallan järkevältä ratkaisulta♥

  VastaaPoista
 14. Kiva idea muuntaa tuollainen kestokassi valotauluksi. Itsekin olisi kiva askarrella jotakin näin joulun alla. Kaapissa on ainakin ylimääräisiä led valoja vaikka kuinka, löytyisiköhän pala sopivaa kangasta vielä nurkista. Kiitos ideasta!

  VastaaPoista