perjantai 23. marraskuuta 2018

Makeaa mahan täydeltä?Terveisiä jouluisesta Lontoosta. Tällä kertaa oltiin jalkapallomatkalla. Muuten sitten otettiinkin ihan iisisti eli istuttiin kahviloissa ja pubeissa, syötiin pikaruokaa ja nautittiin kaikentasoisesta kulttuurista.
Mietitkö muuten lahjaa jollekulle,  jolla on jo kaikkea? Miten olisi oma käsintehty  face lollipop? Mitä ei Lontoosta löytyisi...  Kuvassa on tikkariin ikuistettuna (jos oikein tunnistan) Would I lie to you – ohjelman juontaja Rob Brydon.  Brittiviihdettä parhaimmillaan.Yksi lempipuuhiani Lontoossa on erilaisten seinäkirjoitusten ja -maalausten bongaileminen. Itäisen Lontoon Shoreditch on alueena siihen varsin erinomainen. Yhtään Banksya en ole kuitenkaan onnistunut bongaamaan.... tai mistäs sen tietää, ehkä olenkin.  

Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu -blogin KARKKI makrotex-haasteeseen, siksi kameralle tallentui tämäkin seinäteksti:Oikeasti omia Lontoo-tunnelmia olisi tällä kertaa kuvannut paremmin viereinen ajatus;  Who ever inherits the world is fucked

Olen tähän asti aina Lontoossa käydessäni tullut sieltä takaisin (ainakin jollainlailla) `voimaantuneena` , mutta tällä kertaa Lontoo laittoi uskon ihmiskuntaa kohtaan koetukselle.  , Lika, liikenneruuhkat, kulutuskiihko, kaikenlainen kierrätyksen puute, käsittämätön jätehuolto, sosiaalinen eriarvoisuus … epäkohtia ei tarvitse erityisesti katseellaan etsiä, vaan näkyvät ja tuntuvat ihan vaikka pysyisi vain ns. paremmilla turistialueilla.

Lontoossa on tällä vuosikymmenellä panostettu paljon kodittomuuden ja asunnottomuuden vähentämiseen.  Vuonna 2012 Lontoon katukuvasta onnistuttiin siivoamaan kadulla asuvat tai kerjäävät kodittomat hetkellisesti lähes näkymättömiin.  Toimenpiteet taisivat kuitenkin olla pelkkää kulissia, koska erityisesti tänä vuonna kadulla asuvien määrä tuntuu lisääntyneen hurjasti.
PS. Oliko se tänään kun vietetään kansainvälistä  Älä  OSTA !!!!!  mitään  -päivää?

30 kommenttia:

 1. Black Friday on näkynyt tänä vuonna sata kertaa paremmin kuin "Älä osta mitään" -päivä. Onnistuin lähes olemaan ostamatta mitään, ostin vain maapähkinöitä ja mehua. Sen sijaan kävin roskalavalla dyykkaamassa pelti- ja pahvirasioita, päre- ja rottinkikorin sekä peilin. Eilen lavalta löytyi vanhoja joulukoristeita ja 30-40-luvun korteista leikattuja kuvia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko Black Friday -hypetys on ollut tänä vuonna ihan erityisen ärsyttävää.

   Poista
 2. Black friday on Suomessa levinnyt monessa myymälässä jo koko viikoksi. Itse kannatan tuota älä osta mitään päivää. Syötävä lahja on kyllä paras lahja sellaiselle jolla on jo kaikkea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tässä black fridayssa korostuu nyt hyvien tarjousten sijaan sellainen ajatus, että `osta osta vaikket tarvitsisikaan` . Syötävät ja aineettomat lahjat kunniaan!

   Poista
 3. Lontoon ihmeitä en vielä ole päässyt katselemaan, mutta ehkä joskus vielä pääsen.
  Minunkin piti viettää "Älä osta mitään-päivä" vaan kuinkas sitten kävikään...
  Kiva kun osallistut arvontaan ja linkitit blogiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on kyllä, huonoimmillaankin, erityisen merkityksellinen paikka minulle, vaan nyt luulen että saattapi olla vierailuissa vähän pidemmän tauon paikka..

   Poista
 4. Upea reissu varmaan... ja herkkujakin on ollut mukavasti tarjolla. Lollipopit ovat kyllä kivoja tuliaisia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on mahtava; antaa paljon, vaatii paljon, ei päästä asukasta eikä vierailijaa helpolla.

   Poista
 5. Delicious looking tuo candy! Mutta tärkein jäi kyllä kertomatta eli mitä matsia olitte katsomassa?????
  Suurkaupunkien nurjat puolet ovat surkeaa katseltavaa, sydäntä raastavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, valioliiga oli maajoukkuetauolla mutta Englanti pelasi Wembleyllä Kroatiaa vastaan national leagueta.

   Poista
 6. Olipa kiinnostavat kuvat. Äkkiä herää kaikenlaisia intoja lähteä itsekin matkaan. Seinäkirjoitukset ja maalaukset ovat taidetta kiinnostavimmillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Graffitit ja erilaiset seinäkirjoitukset on kyllä nykyään melkoisen kiinnostava taidemuoto.

   Poista
 7. Mekin juuri kävimme Lontoossa, tosin himpun ennen joulusesonkia. Bongasin muutamat ilmaiset vinkit edellisestä joulupostauksesta. Kiitos niistä!

  Mutta minäkin kiinnitin huomiota tuohon olemattomaan kierrätykseen! Oli suorastaan surkuhupaisaa, kun juna-asemilla oli lajittelua varten roskiksia, joissa oli pelkkä rengas eikä pussia, johon olisi voinut tiputtaa sen roskan. Kaikki sekaisin vaan. Teki vähän pahaa syödä niin paljon kaupan valmiita aterioita, kun on täällä kotona päässyt juuri muovinkierrätyksen makuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tuntuu ihan käsittämättömälle, että muualla maailmalla ja suurkaupungeissa hommat toimii niin huonosti. Tai ehkä ei huonosti, kyllähän nuo jätteet aika livakkaan Lontoossakin kaduilta katoavat, mutta vanhanaikaisesti. Kuulin, että vihdoin viimein jossain päin Lontoota on otettu käyttöön muovipulloille pantti. On kyllä iso sääli, että suomalaista pullonpalautusjärjestelmä Palpaa ei ole saatu tehtyä vientituotteeksi maailmalle.

   Poista
 8. Vähän erilaiset kuvat annettuun haasteeseen - tykkään! :)

  VastaaPoista
 9. Ja tosi iso tikkari - taitaisi jäädä kesken...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, en ostanut, tikkarit ei ole lempikarkkejani ja tuliaisten tuomisia ei harrasteta (paitsi yleensä vuoden tarpeisiin sukkia, kalsareita ja sormikkaita Primarkista..)

   Poista
 10. Englannista löytyy tosiaan vaikka mitä makeaa. Täytyy sanoa, että itsekin nyt lokakuussa Lontoossa käydessäni olin ensimmäistä kertaa sitä mieltä, että se on aivan liiallinen. Liikaa väkeä, liikaa kaikkea. En tiedä, mitä oli tapahtunut mutta ensimmäistä kertaa ikinä en viihtynyt Lontoossa. Ja minä sentään olen asunutkin siellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan sama juttu, ensimmäistä kertaa minullakin kävi nyt niin, että en oikein päässyt yli ärsyyntymisestä.

   Poista
 11. Ikävä Lontooseen :) Hieman erilainen postaus sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lontoo on kyllä, vioistaan huolimatta tai juuri niiden takia, aina Lontoo

   Poista
 12. Itse vietän mieluiten ÄOM -päivää...Nämä pakolliset ostopäivät ovat ihan hanurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan älytöntä miten suurilla markkinointipanostuksilla yritykset ovat lähteneet mukaan tähän BF-hypetykseen..

   Poista
 13. Mä muuten bongailin samoja seinäkuviointeja lokakuisella Lontoon-reissulla :)
  Mutta kodittomia osui silmiin vähemmän kuin otaksuin... Missä lie olleet... Liian paljon sekin mitä nähtiin. Likaista oli kyllä, joo. Mutta ensikertalaiselle miljoonakaupunki osui ja upposi.
  Hieno postaus sulta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lueskelin vähän tilastoja ja Lontoossa on kadulla asuvien määrä kasvanut pelkästään viime vuonna yli 15 prosenttia.
   Nuo graffitit ja muu seinätaide on kyllä Lontoon parhautta.

   Poista