tiistai 6. kesäkuuta 2017

Leikkimökistä kesäkeittiö


Perinteisessä leikkimökissä kuuluu kai olla kuisti.  Niinpä meidänkin leikkimökkiin sellainen aikanaan tehtiin. Tuoreena äitinä kuvittelin juovani pikkiriikkisellä kuistilla iltapäiväkahveja lasten leikkejä seuratessani.  No, niitä nukkevauvojahan ulkoilutettiin siihen tahtiin ettei kuistilla mitään kahvia koskaan voinut nauttia. Täydellinen turhake koko kuistinmokoma.Enää vuosiin ei kukaan ole keittänyt voikukkakahveja tai leiponut hiekkakakkuja leikkimökissä. Niinpä pelkäksi romuvarastoksi muuttuneen mökin oli aika saada uusi elämä.  Itse mökin ja kuistin välinen seinä poistettiin ja kuisti laudoitettiin alaosasta umpinaiseksi. Kuistin yläosa koottiin sekalaisista ikkunaruuduista. Alkuperäisenä ideana oli tehdä iso liukuovilla avautuva kulmaovi terassin suuntaan. Sopivaa liukuovimateriaalia ei kuitenkaan tullut vastaan. Koska ideana oli tehdä muutostyöt suurin piirtein nollabudjetilla, piti oven kohdalla tehdä kompromissi ja tyytyä lasi-ikkunasta koottuun perinteiseen ovimalliin.Leikkimökin alkuperäisestä vihreästä väristä piti ehdottomasti päästä eroon. Suunnitelmissa oli tuoda rakennus nykyaikaan mustalla värillä. Maalikaupassa meni kuitenkin pupu pöksyyn enkä rohjennut valita täysmustaa maalia. Arkajalkana päädyin ostamaan vähän- sinne-päin -värin eli graffitinharmaata maalia. Nappasin kännykällä värimallin koodista oikein kuvankin, siltä varalta että tarvitsee vaikka tulla ostamaan lisää maalia.Vaan kuinkas sitten kävikään… maalausta aloitellessa ilmeni ettei väri ollut lainkaan sitä mitä kuvittelin ostaneeni vaan perinteistäkin perinteisempi siniharmaa (a.k.a.  maailmantylsinväri).  Purnasin mutta maalasin ja  kyseenalaistin omaa värisilmääni. Ja ihan syystäkin; ei ole ensimmäinen kerta kuin maalikaupan värivalintani on mennyt totaalisen pieleen.


Tovin maalattuani tarkastin kuitenkin maalipurkin koodin ja väärähän se oli. Mitä nyt? Fiksua olisi ollut mennä takaisin maalikauppaan ja sanoa, että sävy on väärä.  Vaan entä jos olen itse ollut epätarkka ja onnistunut jotenkin osoittamaan väärää värimallia kohti? Ei kehtaa mennä valittamaan. Menen siis toiseen maalikauppaan ja ostan pikkupurkin mustaa maalia, sekoitan ne keskenään ja toivon parasta. Ei ehkä paras mahdollinen suunnitelma mutta sillä edettiin. 


Seuraavassa maalikaupassa kerroin saaneeni (toisesta liikkeestä)  purkillisen väärää väriä.  Myyjä todella paneutui ongelmaani ja pohti miten väärä väri saataisiin muunnettua mahdollisimman lähelle haluamaani lopputulosta. Väriä päädyttiin syventämään lisäämällä joukkoon tilkka mustaa väripigmenttiä.  Ja hitsit, sehän onnistui. Nyt väri on juuri sopiva. Ei enää leikkimökin värinen vaan kesäkeittiön musta.Sisätiloissa riittää vielä vähän hommia, mutta siellä värimaailma tulee olemaan valkoista ja puunväriä. Siis jos onnistun maalikaupassa sohimaan oikeita värimalleja kohden. 

10 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen projekti. Odotan innolla tarinan jatkumista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itteekin vähän jännittää mimmoiseksi sisätilat muokkaantuvat ;)

   Poista
 2. Onpas kiva idea! Tätä voisi soveltaa oman pihan mökkiin, joka ei edes ihan valmiiksi ehtinyt ennen kuin leikki-ikäiset siitä ulos kasvoivat :D No, hyvät leikit on siellä silti leikitty :)

  VastaaPoista
 3. Hei, voitit arvonnastani kirjan. Laitatko osoitteesi tulemaan ;)

  VastaaPoista
 4. Aivan ihanalta näyttää! Teille on tulossa mahtava kesäkeittiö!

  Meillä tehtiin pari vuotta sitten leikkimökistä kesä- ja kasvihuoneen yhdistelmä. Totuus on kuitenkin se, että mökkeröinen oli liian pieni ja liian varjossa kasvihuoneeksi, joten nyt mietimme, voisiko sen muuttaa yksinkertaisesti kesähuoneeksi laudoittamalla lattian kokonaan umpeen. Viime talvena mökin valkoiseksi maalatut seinät olivat saaneet pintaansa ikäviä (home?)tahroja, joten remontointi-intoa pitää vielä odotella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä vielä sisäseinät odottaa uutta pintaa, valkoista suunnittelin mutta ehkä varoiksi maalaan seinät kosteisiin sisätiloihin tarkoitetulla saunasuojalla. Remontti-intoa!!

   Poista
 5. Ihan mielettömän hieno kesäkeittiö! Ja upeaa miten oot keksinyt uuden käyttötarkoituksen leikkimökille, kun sille ei enää ole käyttöä :)

  VastaaPoista
 6. Hei, kirjoituksestasi on kyllä aikaa mutta osui silmiini tänään. Etsin ideoita leikkimökin uusiokäyttöön ja ideasi on ihan täyskymppi ❤ Onko sinulla uudempia kirjoituksia tästä projektistasi ? Kiinnostaisi kovasti ❤

  VastaaPoista