maanantai 6. helmikuuta 2017

Käsi keksipurkissa eli maton maalausharjoituksiaKeittiömme on ollut kalusteiltaan hyvin valkoinen, väriä sinne on tuonut ainoastaan oranssit tuolit ja raidallinen räsymatto.  


Valkoinen tapeteilla tuunattu arkistokaappi  sai viime viikolla tehdä tilaa massiiviselle astiakaapille, Vaihdon myötä keittiön yleisilmeestä tuli aika lailla tummempi.  


Niinpä sain päähänpinttymän mustavalkoisista matoista millä yleisilme vähän raikastuisi. Olisihan se Ikean `blogimatto` ihan täydellinen, mutta tämä(kin) muutos yritetään tehdä nollabudjetilla. Varastossa olevan ison valko-keltaraidallisen puuvillamaton tipunkeltaiset raidat saavat luvan muuttua tekstiilivärillä mustiksi.

Koska en ole koskaan ennen maalannut mitään tekstiilivärillä, niin kerrankin (rasti seinään, kiitos) päätin tehdä ensin kokeiluversion.  Kokeilukappaleeksi valikoitui luonnonvalkoinen  chenille-matto, joka sai ympyräkuvioinnin. 


Ympyrät syntyivät vedellä laimennettuun mustaan tekstiiliväriin kastetulla piparipurkin kannella painaen. Kuviointi ei ollut ihan helppoa, laimentamattomana tekstiiliväristä tuli kokkareista, laimennettuna taas liian juoksevaa.  Lopputulos on aika metka, opittavaa vielä jäi tai sitten pitää pitää valot himmeällä..Ohjeet lyhykäisyydessään; kuviointi pensselillä tai muotilla onnistuu kuivaankin mattoon. Värin kuivuttua se kiinnitetään silittämällä miedolla lämmöllä  joko nurjalta puolelta tai sitten leivinpaperin läpi. Jos taas halutaan maalata pensselillä kokonaan peittävää pintaa,  on parempi kastella matto ensin, jotta maalin kulutus ei ole ihan huimaa.


Sen verran kokeiluversion prosessista opin, että varsinaisen kohteen maalaaminen saa luvan jäädä aikaan jolloin sen voi tehdä ulkotiloissa; nimimerkillä `tekstiiliväriä kylppärin kaakeleista rapsutellut tuunaaja`.


2 kommenttia: