Tykkään laittaa ruokaa. Ohjeen voi ehkä lukea mutta
sen jälkeen sen voikin sitten aikalailla unohtaa. Mitään en mittaa tai punnitse
ja samalla nimellä kulkeva ruokalaji harvemmin maistuu meillä kahta kertaa ihan
samanlaiselle.
Vaan entäpä leivonta; Siinä sitten poistunkin ihan kunnolla
omalta mukavuusalueeltani. Mittaaminen ja punnitseminen ja kaikki ne vaiheet ja
taikinan kohottaminen….ei lainkaan lempipuuhaani.
Tänään oli päivä joka olisi pitänyt käyttää
tehokkaasti opintorästien tekemiseen. Ja kuten niin monesti ennenkin, silloin
kun olisi pakollista tekemistä, kaikenlainen korvaava toiminta hiipii mieleen.
Tänään iski pakkomielle leipomiseen. Eikä minkä tahansa, vaan laskiaispullien.
Oikeassa laskiaispullassa kuuluu olla mantelimassaa. Pulla
hillolla on hillopulla; ihan hyvä mutta ei mikään laskiaispulla.
Erilaiset nutella-leivonnaiset
ovat viime aikoina olleet kovasti trendikkäitä ja ainakin Ruotsissa
nutella-laskiaispulla on ollut kova hitti tänä vuonna. Pitihän sitä siis
kokeilla kun kotona ei ollut mantelimassaa. Eli yksinkertaisuudessaan kermavaahtoon sekoitetaan
pari lusikallista nutellaa. Hyvää oli! Tosin vielä parempaa olisi ollut jos
olisi lisännyt myös nokareen mantelimassaa.
Ja kun pullat valmistuivat niin nopeasti (pakasteesta,
kröhöm) niin leivoin myös focaccian. Eihän tämä leipominen nyt niin kamalan
hankalaa olekaan….
Osallistun tällä postauksella Pienen Linnun `mukavuusalueen ulkopuolella -makrotex-haasteeseen.
Leipominen on juttu sisänsä. Ei siinäkään aina tarvitse kaikkea mittailla. Näppituntumalla usein leivon.
VastaaPoistaLaskiaispulla mantelimassalla on minunkin suosikkini.
Ehkä se on joku koulun köksän tunneilta opittu henkinen este, että pitäisi muka olla niin tarkka mittaamisessa. Taidan kokeilla viikonloppuna laskiaispullien tekoa ihan alusta asti itse..
PoistaMantelimassa, juu kiitos tännekin - hilloa EI! :D Tota nutellaa on pitänyt kokeilla, mutta on jäänyt. Eli sekö siis sekoitetaan kermavaahtoon eikä laiteta nokaretta ja vaahto päälle?
VastaaPoistaJuu, minä sekoitin kermavaahtoon vatkaamisvaiheessa. Aika pienestäkin määrästä tulee jo kivasti vaahtoon makua.
PoistaKyllä, hillopulla on hillopulla ja laskiaispullassa on mantelimassaa. Laskiaispullani haen kuitenkin kaupasta, sillä yhtä tai kahta pullaa on vaikea leipoa ja housujen vyötärö ei veny koko pellilliseen.
VastaaPoistaTai kaupan pullapitkosta siivu(ja) ja siihen päälle mantelimassaa ja trööttäkermavaahtoa :)
PoistaKiva lukea ettei leipominen ole kaikille lempparipuuhaa :)
VastaaPoistaSinulla onkin monipuolista täällä,jäänkin lukemaan ideoitasi :)
Tervetuloa, aikamoista sillisalaattia on tarjolla .. :)
PoistaMantelimassa ja hih vielä erikseen eli pulla ja mantelimassasiivu ja niillä mennään. :) Mukavaa päivää <3
VastaaPoistaMukavaa päivää, Tiia!
PoistaKyllähän sitä vielä leipoo (noin kerran vuodessa), mutta (laskiais)pullien saaminen pyöreäksi... Miten ihmeessa se onnistuu :) En vaan kertakaikkiaan osaa pyörittää niitä, joten yleensä vaihtoehto on korvapuustit tai kaupan pakastepullat (Rainbow). Mantelimassa on aivan ihanaa, mutta hillokin kelpaa.
VastaaPoistaMukavia leipomisia!
Pitäisiköhän itsekin yrittää pyöritellä laskiaispullat....
Se tasapainon löytäminen, että ei leviä pitkin peltiä pikkuleiväksi muttei ole kuitenkaan ole pallopeleihin sopiva, onkin se suurin haaste pullanleivonnassa.
PoistaNiin tuttua tuollaiset korvaavat toiminnot, miten niitä aina löytääkään ja niin paljon ;)
VastaaPoistaRakastan laskiaispullia, mantelimassa on must!
Aika upeasti ainakin kuvien puolesta kävit mukavuusalueen ulkopuolella :D
Alkaa olla korvaavat toiminnot tuttuja, seuraavaksi varmaan alan siivota kaappeja, argh.
PoistaHieno leivontapäivä! Minä en kyllä mielelläni mantelimassaa syö. Laitan kyllä pullataikinaan mantelijauhetta mehevöittämään pullia (eli ei kuivu ihan niin nopeasti). Minun mielestä leivontaan ja ruoanlaittoon kuuluu just se säveltäminen. Tosin lapset pyytää, et tee äiti ihan tavallisia lettuja eikä mitään...
VastaaPoistaTäytyypä testata tuo mantelijauhe-vinkki. Sekun on aika turhauttavaa, että sen kerran kun pullaa leipoo niin tuotokset olisi syötävä kaikki melkein kertaistumalla..
PoistaLaskiaispullasi näyttää herkullisilta, oikein kaakaon kera. En muista milloin oisin kaakaota viimeks juonut!
VastaaPoistaKaakao meni perheen teinille, jolle mikään makeusyhdistelmä ei taida olla liikaa... Kaakao on meillä ihan ykkönen talvella retkijuomana; maistuu vielä haalennuttuaankin hyvälle, toisin kuin kahvi, jonka pitää olla juodessa kuumaa.
PoistaTäällä ilmoittautuu yksi poikkeus, laskiaispulla hillolla! Ehdottomasti! Leivonta, minusta oikein mukavaa puuhaa enkä yleensä pahemmin mittaile, riippuu tietysti mitä on tekemässä. Ja aina ei vo onnistua, sen olen huomannut useammin kuin kerran.. :D
VastaaPoistaNooh, kaikilla meillä on omat omituisuutemme. Sallittakoon hilloversiollakin herkuttelu ;)
PoistaMinä taas mieluummin leivon kuin laitan ruokaa, hih. Ehkä vähän liikaakin meinaan välillä innostua tekemään jotain herkku juustokakkuja yms...ja ruoaksi sitten vaan aina niitä samoja.
VastaaPoistaUunissa paistettava juustokakku on minun ainoa leivontabravuurini. Se ei ole epäonnistunut koskaan, vaikka vähän ohjetta tuunaankin. Hitsit, tuleekohan tästäkin päivästä leivontapäivä ..
PoistaItse teen molempia, sekä mantelimassalla että hillolla. Saa sitten valita mielialan mukaan, kumman syö.
VastaaPoistaT. Täysin arkista
Kyllä meilläkin perheestä löytyy molempien vaihtoehtojen ehdottomia kannattajia, valinnanvaraa pitää olla :)
PoistaMantelimassa, ehdottomasti. Hauskaa, tämä on Suuri Kysymys, joka jakaa Suomen kansaa =)
VastaaPoistaYllättävän vähän on laskiaispullaan tullut variaatioita; toisin kuin esimerkiksi runebergin torttuun, josta tunnutaan kehittelevän alati uusia versioita.
PoistaIhanan herkullisen näköisiä! Ja mantelimassa, ehdottomasti:)
VastaaPoistaVoisikohan mantelimassaa vaikka raastaa korvapuustin täytteeksi, täytyypä alkaa googlettamaan mihin kaikkeen muuhun tuota herkkua voisikaan leivonnassa käyttää..
PoistaLeivon mielummin, kuin laitan ruokaa. Laskiaispullien kanssa olen kaikkiruokainen. ;D Lämpöinen ja herkullinen pullakuvakollaasi, nam! Ei kyllä focacciakaan hullummalta näytä; itseasiassa on sangen houkuttelevan näköinen. :)
VastaaPoistaFocaccan kanssa ei voi epäonnistua. Rasvaa ja suolaahan siinä on rutkasti, mutta niin on makuakin. Täydellinen keittopäivän lisuke.
PoistaHerkkullisen näköisiä laskiaspullia olet leiponut ja kauniit kuvat ottanut.
VastaaPoistaHerkullisia olivat, eivät ehtineet pitkään pöydällä vanheta vaan hävisivät samantein..
PoistaMie en osaa päättää kummasta tykkäisin enemmän hillosta vai mantelimassasta. Täällä myös samanlainen kokkailija. Mutu tuntumalla nakkelen aineksia ja sit jännätään miltä lopputulos maistuu. Ensimmäiseltä ammatiltani olen kondiittori joten leipominen tulee jostain tuolta takaraivo peränurkilta.
VastaaPoista