maanantai 10. toukokuuta 2021

♥ kierrätyspalstat

 


Toisen riesa on toisen aarre.

Ei taida olla kovinkaan epäselvää, että Vintagentissa rakastetaan romua ja löytöjä, erityisesti ilmaisia löytöjä.  Ilmaiseksi saatujen esineiden tuunauksessa ja kunnostuksessa kun voi huoletta revitellä erilaisilla kokeiluilla. Se juuri on ehkä se jutun ydin, mikä tekee muiden romujen bongauksesta erityisen palkitsevaa. Painolastina ei ole muistikuvaa esineen muinaisesta kauppa-arvosta eikä tunnesidettä omaan menneisyyteen, on vain mielenkiintoinen esine.Vaikka kierrätysinto ja persoonallisten vanhojen esineiden arvostus on kasvussa, siitä huolimatta kaatopaikalle päätyy edelleen runsaasti omistajalleen tarpeettomaksi tullutta tavaraa. Sitä kun helposti sokeutuu omille roinilleen, eikä näe niille mitään arvoa tai tulevaisuutta. On ehkä vaikea uskoa, että joku muu voi olla hakemassa juuri sitä juttua mitä itse on surutta heittämässä pois. Mutta; onneksi on kierrätyspalstat. Ei tarvita kuin rehellinen ja riittävä kuvaus esineestä palstalle niin hetkessä saattaa välttyä kuljettamisen vaivalta ja kaatopaikkamaksuilta. Samalla tekee ehkä jonkun ikionnelliseksi.Vintagentti tuli ikionnelliseksi bongatessaan tori.fin annetaan palstalta kuvien kaapin. Kaappi näyttää siltä, että se on kuulunut lääkärin vastaanotolle tai ehkä kokoelmakaapiksi biologian luokkaan. En edes tiedä kaapin alkuperää ja hyvä niin. Voin itse rakentaa sille mielessäni juuri sellaisen historian kuin haluan. Löydön ihanuutta lisää se, että paikka josta kaappi käytiin noutamassa, huokui wanhanajan ruukkiromantiikkaa.Kaappi sai osakseen äärimmäisen hellän freesauksen. Tälle kaunokaiselle olisi riittänyt pelkkä pintojen puhdistus. Sen verran halusin kuitenkin kaapille `omaa kädenjälkeä` että tapetoin sisäpuolen takaseinän.  Tapetti on kiinnitetty niittipyssyllä.   Tapetti on omista varastoista ja aikaakin `tapetointiin` kului korkeintaan vartti. Pyörät lisäsin kaapin alle käyttömukavuuden tähden.Rehellisyyden nimissä on myönnettävä, että on niitä hutejakin kierrätyspalstoilta aarteita etsiessä aina välillä käynyt. Muistelematta tulee mieleen eräs keinonahkainen sohvakalusto, joka markkinoitiin kierrätyspalstalla aitona nahkana. Totuus selvisi paikan päällä kerrostalon kolmannessa kerroksessa, mutta jokin aivokupru esti sanomasta, että en sohvaa matkaani ota.  En osannut enkä motivoitunut tekemään  viittä-vaille rikkinäisille istuintyynyille mitään. Yritin antaa sohvaa eteenpäin (rehellisesti keinonahkaisena siis), mutta kukaan muu ei mennyt samaan lankaan kuin minä. Päädyin purkamaan sohvan ja maksamaan suosiolla kaatopaikkamaksun ei-kierrätettävistä sohvan osista.

 


PS. Hyllyllä näkyvä Harriet Tycen psykologiseksi trilleriksi luokiteltu kirja Kaikki valheesi ei saa Vintagentilta lukusuositusta. Kirjailija on skotti ja tapahtumat on sijoitettu Lontooseen. Talot kuvaillaan kosteiksi, sokkeloisiksi ja muratin peittämiksi. Muuten kaikenlainen Lontoo tai englantilaisuus loistaa poissaolollaan.   Henkilöhahmot ovat yksiulotteisia ja epäuskottavia ja sopisivat paremmin vaikka Orange Countyn kotirouviksi. Kirjallisuuslaji yrittää olla jotain psykologisen jännärin ja perinteisen dekkarin välimaastoa, yhtä kaikki juoni on epäuskottava ja ohut. Kirjailija ei myöskään selvästi ole perehtynyt kovin syvällisesti asianajajan työhön.

12 kommenttia:

 1. Hieno kaappi ja uudistus! Tapetti sopii tuonne hyvin. Minä rakastan kaikkien vanhojen aarteiden bongaamista. Harmi, ettei niitä mahdu kotiin loputtomasti, sillä olen myös huono luopumaan kun johonkin kiinnyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama; ollapa enemmän tilaa pyöritellä kalustelöytöjä... Itse myös huono luopumaan.

   Poista
 2. Voi että miten upea löytö ja miten huikean käsittelyn kaappi saikaan.
  Kaunis kerrassaan.
  Aurinkoista viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno löytö. Minä seuraan ainoastaan tori. fi juttuja mutta sieltäkin on löytynyt paljon tavaraa edullisesti. Tänään haettiin 180 kpl heinäseipäitä. Tapetti kaappiin on minulle uusi juttu mutta tosi kiva. Sinä olet hymytyttö 🤗❤

   Poista
 3. Tapetti on kaunis tuolla takaseinässä. Hieno löytö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tapetti oli sellainen, että seinälleni en olisi sitä valinnut, mutta tuossa tuntuu juuri oikealta kuosilta.

   Poista
 4. Mummu purki kaikki villavaatteet ja käytti langat uudestaan. Vaatteet leikattiin matonkuteiksi ja kengännauhat jemmattiin vissiin talteen pahan päivän varalle. Jotain mummun opeista on iskostunut takaraivoon, sillä juppiajan suurimman tavaranhamstraamisen jälkeen olen palannut mummun oppeihin ja alkanut karttaa kaupasta ostettua himphamppua. Joku kutsuu sitä köyhyydeksi, joku rikkaudeksi. Mitä mieltä sinä olet?

  VastaaPoista