lauantai 7. heinäkuuta 2018

Tuunattua kasarikrääsää
Omalla vakikirppikselläni on halpis-osasto, jossa kaikki tavarat maksavat 20 centtiä kappaleelta. Tavarat ovat kirppismyyjiltä myymättä jäämiä ja jälkeensä jättämiä esineitä ja vaatteita. Valikoimasta näkee kyllä hyvin, että minkälainen tavara ei kirppiksellä kaupaksi käy vaikka (melkein) ilmaiseksi antaisi. Halpis-osasto pursuaa kasari- ja ysäritavaraa; linttaan astuttuja kenkiä, matkamuistoja, koriste-esineitä, tuikkupurkkeja ja kaikenlaista tiimari-krääsää.  Joka kerta kirppiksellä käydessäni pysähdyn kuitenkin tuunausmielessä katsastamaan valikoiman. 


Viimeksi halpis-osastolta lähti mukaan kasarikrääsää kauheimmillaan; peltinen hanhisirotin.  Sirotin oli sisältä kuin uusi, enkä ihmettelisi vaikka ei olisi koskaan käytössä ollutkaan. Missäköhän näitä hanhiesineitä on aikanaan myyty? Vai olisiko sittenkin vasta 90-luvun esineistöä? Omassakin kaapissa on joskus ollut ainakin tarjotin samaa sarjaa…


Teippasin kultareunukset suojaan ja spreijasin hanhet piiloon kromimaalilla. Mastonin kromisprayn jälki ei ole kovinkaan kiiltelevää, ennemminkin alumiinia muistuttavaa, mutta tähän tarkoitukseen sellaisena juuri sopivaa. Ennen kuin maali oli ihan kokonaan kuivunut painelin pintaan vielä muutamia sormenjälkiä antamaan kulunutta vaikutelmaa.  Aika vähällä vaivalla tuli sirottimesta kaunis käyttöesine, näppärä vaikka puutarhakahvitteluihin.

20 kommenttia:

 1. Kerrassaan hieno tuunaus! Nyt tuo kelpaisi vaikka minne.

  VastaaPoista
 2. Hieno lopputulos. Nuo hanhet taitaa olla tosiaan 90-lukua kun minullakin oli silloin noita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä taitavat olla niitä esineitä, joita moneen kotiin jostain vain päätyi, ja joista tulee 80- ja 90-luvulla syntyneiden osalla niitä nostalgisia muistoja.

   Poista
 3. Kylläpäs siitä tuli tosi hieno :)

  VastaaPoista
 4. Hanhi-purkit tuttuja esineitä. Tilasin 1992 Ellokselta :) Hieno tuli tuunauksesta.
  t. Anni

  VastaaPoista
 5. Oi miten tulikin hieno! Nuo sormenjäljet olikin hauska idea:) Leppoisaa alkavaa viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ensimmäinen sormenjälki oli vahinko, niin päädyin sitten tekemään reilusti lisää..

   Poista
 6. Minä olen usein murehtinut maailman koriste-esineiden ja tuikkukippojen kohtaloa. Jotkut varmaan tekevät niistä taidetta. Tuunauskin on aina hyvä vaihtoehto! Ihanasti sopii sirotin kahvihetkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailma on kyllä ihan liian täynnä kaikenlaisia koriste-esineitä ja tuikkukippoja..

   Poista
 7. Kiva tuli. Joskus ihan krääsästäkin saa ihan käyttökelpoista. Mukavaa sunnuntaita!!!

  VastaaPoista
 8. Onnistunut tuunaus ja käytännöllinen kapistus. Tosi hyvä alumiinisävy. Tuli ihan uusi luukki.

  VastaaPoista