tiistai 9. tammikuuta 2018

Rottinkikorin monet raidat


Jos on elänyt viime viikot toinen käsi kokoaikaisessa liikkeessä suklaarasian ja suun väliä ja toinen käsi tiukasti kiinni kirjassa tai kaukosäätimessä, niin tarvitseeko kauheasti kummastella ettei blogiin oikein jutunjuurta iske.  Okei, ollaan sitten blogitalviunilla, ei haittaa, duunataan enemmän sitten  kun siltä alkaa tuntua.

Toki jotain pientä välillä tapahtuu, viikonlopun kirppislöytö oli euron rottinkikori, joka heti kotiin päästyä sai raidat kylkeensä.  Halusin korin kylkeen raidat vähintään kahdella värillä. Siinä olisi sitten samalla hyvä tilaisuus vertailla, että miten kalkkimaalilla spreijaaminen eroaa tavallisista spraymaaleista, kun maalattavana on tämmöinen perinteinen materiaali. Korin keskimmäinen raita on maalattu kalkkimaalisprayllä. Korin suuaukko ja pohjaraita puolestaan `tavallisella`   autotarvikekaupan valkoisella spraymaalilla.Ja voi veljet, kyllä spraymaaleissa vaan on eroja. Kalkkimaalispray peitti yhdellä spreijauksella, kuivui nopeasti ja hajuttomasti ja on kuivuttuaan kivan mattapintainen. Valkoiset raidat puolestaan vaativat useamman spreijauskierroksen, eikä sittenkään maalausjälki vakuuta. Maalatessa leijaili ympäristössä  melkoinen maalinkatku eikä kori ole kuivuttuaankaan täysin tuoksuton siltä kohdin.  Lopputulos on minun silmiini aika muovisen oloinen, ei siis ollenkaan niin luonnollisen näköinen kuin kalkkimaalilla maalattu osuus.   


Taas kerran Vintagentissa kuljetaan näiden hittituotteiden kohdalla vähän jälkijunassa, mutta viimeistään nyt olen myyty kalkkimaalille.

10 kommenttia:

 1. Usein saa huomata, miten hyvältä kuulostaakaan sanan "kirppislöytö"!. Kalkkimaalia en ole itse koskaan kokeillut, mutta tulee varmasti kaunis jälki. Kiva kori tuli. Koreissa on jotain sydämeenkäypää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon kirppislöydöissä on myös se hyvä puoli, että niillä uskaltaa rohkeammin kokeillakin kaikenlaisia juttuja..

   Poista
 2. Hei, olen itsekkin " hurahtanut " kalkkimaaleihin, mutta.....en tiennyt että, sitä on myös spray-muodossa. Mistähän sitä voi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalkkimaalispray taitaa olla aika uusi juttu. Minä käytin Pintyplus -merkkistä tuotetta, jota saa monista pienistä puodeista ja verkkokaupoista. Isoista ketjuista ainakin Prismat myyvät nykyään kalkkimaalia myös spraymuodossa, mutten ole kokeillut enkä tiedä onko ominaisuuksiltaan minkäänlaista. Tuossa Pintyplus- merkillä on myös pohjaväriä, lakkaa ja vahaa sprayna.

   Poista
 3. Wau, tulipa ihana kori. Kalkkimaalisprayta en ole vielä kokeillutkaan. Mulla on hirveä varasto noita muita spraymaaleja. Kyllä se tuoksu siitä lähtee. Mukavaa viikonloppua!!!

  VastaaPoista
 4. Hello! Täällä saaristosta vilkutellaan :) Ensi kertaa vierailulla blogissasi, ja täältähän löytyy mukavia tuunauksia! Spreijaukset on tuttua puuhaa (rakastan tuunailua) :) ja kalkkimaalilla maalaaminen, mutta spraykalkkimaalia en ole vielä päässyt testaamaan. Mistäköhän sitä löytäisi? Ihan rautakaupastako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mukavaa kun löysit tiesi tänne! Tuo kalkkimaalispray, jota minä käytin on Pintyplus -merkkistä, jota taidetaan myydä vain pienissä puodeissa ja verkkokaupoissa. www.pintyplusfinland.fi -sivulla tai pintyplussan fb-sivuilla on lista jälleenmyyjistä. Mutta on ihan Prismojen valikoimissakin nykyään kalkkimaalisprayta (muistaakseni) Rust-oleum -merkkisenä. Harmi vaan, että siinä värivalikoima on aikalailla onneton.

   Poista