maanantai 4. joulukuuta 2017

Panostaako vai pihistääkö ?Teki mieli nahkasomisteista kynttilälyhtyä.  Sellaisilla konjakinvärisillä nahkanauhoilla somistettua ja ripustusnarulla varustettua lasilyhtyä.  Jotain tämänkaltaista:

Ihan näin paljon en halunnut mielihalustani maksaa. Voisikohan sitä yrittää pihistää ja  tehdä  ihan itse?

Hyllystäkin löytyi juuri sopivan kokoinen lasipurkki. Ongelmaksi muodostui yhtä leveiden  ja samanväristen nahkavöiden löytäminen. Kaupastahan noita olisi saanut ostettua juuri tarpeellisen määrän, mutta kun kerran lähdin tekemään pihistys -periaatteella, niin ei antanut luonto periksi käydä ostamassa nahkavöitä hommaa varten.  


Sen sijaan käytin  materiaalina risan kasarinahkatakin helman ja hihansuut. Ripustusnaru on vanha vyö. Nahankappaleet on yhdistetty toisiinsa metallisilla painoniiteillä.


Vanha lasipurkki, vanha nahkatakki ja nahkavyö, pari niittiä varastosta. Nollabudjetilla siis. Lopputulos on aika raffi, mutta niinhän se usein tapaa olla kun nahkalla ja niiteillä leikitään…PS. Kun olin saanut purkin valmiiksi, satuin löytämään paikan (Supernova.fi) jossa myydään kaikenlaista armeijoiden ylijäämätavaraa, mm. edullisia nahkahihnoja. Pitänee ehkä vähän panostaa, laittaa tilaus sisälle  ja tehdä vielä toinen moinen, ehkä enemmän esikuviensa näköinen.

12 kommenttia:

 1. Wau, tämä tekemäsi lyhty on kyllä hienompi kuin mikään noista valmiista. Hienoa kierrättämistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun keksii vanhalle tavaralle ihan uuden käyttökohteen.. :)

   Poista
 2. Hieno tuli ja käsintehdyn maku vaan tekee tästä vieläkin hienomman! Lisää tällaista pihistämistä!

  VastaaPoista
 3. Hienon teit...kyllä kannatti pihistää.:)

  VastaaPoista
 4. Hieno lyhty! Nahka tuo kivaa fiilistä tuohonkin esineeseen. Eikun seuraavaa tekemään! :)

  Maalaisblogin Nina

  VastaaPoista
 5. No on hieno lyhty ja mikä parasta, kierrätystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nahka on kyllä kierrätysmateriaalina ihan verraton.

   Poista
 6. Onpa hieno lyhty ja loistava kierrätysidea! Täytyy laittaa tämä vinkki korvan taakse. Hyvää viikonloppua ja tunnelmallista joulunodotusta!❤P.s.blogissani on käynnissä mukava arvonta:)

  VastaaPoista