sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Menovinkki sunnuntaille


Tulin vain nopsaan huikkaamaan menovinkistä tälle sunnuntaipäivälle.


Aikalailla sattumalta osuimme eilen vierailemaan Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoilla, jotka pidetään Lohjan keskiaikaisella kirkonmäellä. Odotukset eivät olleet suuren suuret, tai ehkä ihan olemattomat. Ehkä juuri siksi tapahtuma pääsi täydellisesti yllättämään.  Markkinoilla oli yli 200 myyntipaikkaa. Myynnissä saa olla vain käsin tehtyjä, ei teollisia tuotteita. Kojut oli kauniisti rakennettu ja niiden somistukseen oli selvästi nähty vaivaa. Myyjiä onkin ohjeistettu, että muovia ei kojurakenteissa saa näkyä.


Ihmispaljoudesta huolimatta markkina-alueella oli mukavaa liikkua ja ilmapiiri oli leppoisa. Minusta tapahtuma pesee mennen tullen esimerkiksi pikkaisen snobistiset Vanhan suurtorin joulumarkkinat Turussa. Lohjan joulumarkkinoilla valikoima on jollainlailla `maanläheisempi`, kuitenkin ilman että mennään hiukkaakaan metrilakuosastolle. Vielä kun olisi sää suosinut…

Tästä voisi tulla meille uusi jouluperinne.Lohjan Menneen ajan joulumarkkinoita vietetään vielä tänään sunnuntaina 10.12.2017  klo 11-16.  Markkinoilla vierailuun voi liittää vaikka  kauneimmat joululaulut Pyhän Laurin kirkossa.  Lisätiedot ja markkina-ohjelma löytyy osoitteesta http://www.menneenajanjoulumarkkinat.fi/

5 kommenttia:

 1. Harmi, että nyt en pääse tänne. Juuri tällaista toivoisin markkinoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, itsekin olen kiertänyt markkinoita ja joulun ajan myyntitapahtumia kaukaa mutta nämä markkinat olivat kyllä kiva kokemus. Lisänä vielä viereisessä koulussa koululuokkien myyjäiset ja musisointia. Ai niin unohtui mainita, että ihana nuotion ja kypsyvän ruoan tuoksu leijaili kaikkialla markkina-alueella.

   Poista
 2. Houkuttelevia ovat tuollaiset markkinat vaikka harvemmin mitään tulee ostettua.
  Eilen oli meilläkin tarkoitus pistäytyä täällä paikallisilla joulumarkkinoilla, mutta väenpaljous sai meidät poistumaan pikaisesti paikalta. Vihaan tungosta ja sitä ettei voi rauhassa katsella kaikkea, kun niin moni muukin "katselee rauhassa" samoja juttuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin Kristiina, tunnistan tämän jutun itsestäni hyvin. Vähänkään liikaa tungosta niin tulee nopsaan paettua paikalta..

   Poista
 3. Kyllä joulumarkkinat ja -myyjäiset on mielenkiintoisia tapahtumia ja näkee vähän, mitä muut askartelee.

  VastaaPoista