lauantai 15. heinäkuuta 2017

Trendikäs elämäni eli miltä musta nyt tuntuu ..


Musta väri on sisustuksen suurin trendijuttu juuri nyt! Tuon asian havaitsemiselta ei ole voinut välttyä vaikka miten heikosti muuten trendejä seuraisikaan. Musta on uusi musta.  Ja uusi valkoinen.

Kaikenlainen maalaisromantiikka ja pitsinvalkoinen shabby chic -puuteripöly ei ole koskaan ollut minun juttuni; ei kalusteissa eikä tekstiileissä.  Tykkään tummista väreistä ja isoista kontrasteista.  Vaikken tietoisesti haluaisikaan olla mikään trendien perässä kulkija, niin mustaan olen hurahtanut yhä vain enemmän ja enemmän.  Viime aikoina mustaksi on muuttunut mm. terassin laudoitus, pihapaviljonki, kesäkeittiön kaappi, uudistunut leikkimökki  ja virkattu peite.

Sitä voisi luulla, että musta on musta ja piste. Vaan juuri oikeanlaisen mustan tavoittaminen ei ole aina ihan helppoa.  Milloin musta taittuu  liikaa sinisen suuntaan (kesäkeittiön ulkoseinät) , milloin taas ruskeaan päin (terassin laudat) .. Vaikeaa tämä trendikäs elämä, huoh.
Uusimman musta tuntuu -hetken koin kun vanhat ja virttyneet ohjaajantuolimme alkoivat näyttää auttamattoman vanhanaikaisille tummentunutta terassia vasten.  Helposti onnistuneesta peitteen värjäyksestä innostuneena tuuppasin tuolien kankaat pesukoneeseen Nitorin mustan all-in-one -väriainepussin kanssa. 

Lähtötilanne

Vaan kuinkas tällä kertaa kävikään?  Vihertävä pohjaväri johti värjäyksen lopputulemaksi siniharmaan sävyn. Argh, sininen ei ole minun värini sitten yhtään.. Samassa koneessa pyörineet pari vaatetta ja pitsiliinaa muuttuivat mustiksi, mutta tuolin kankaat eivät ole kyllä mustaa lähelläkään.. 

Ohjaajantuolien puuosat maalasin kesäkeittiön seiniin käytetyllä maalilla. Kumma miten sama maali voi eri kohteissa näyttääkään erilaiselle; kesäkeittiön seinät ovat minun silmiini riittävän mustat mutta tuolin rungossa väri  muistuttaa enemmän siniharmaata kuin mustaa.  

Niin tai näin, ainakin tuolit sopivat nyt aiempaa paremmin pihan muuhun väritykseen.  Tuppaa nämä villitykset lähtemään tältä maalarilta vähän lapasesta. Piha alkaa olla jo vähän liiankin matchy- matchy eli nyt maalipurkki piiloon, hop! 

Psst. Miten olisi mustat kesäkukat? Musta petunia on kuulemma tuonut puutarhaliikkeisiin ihan uuden asiakasryhmän eli nuoret aikuiset. Enpä tiedä, ehkä kukat mieluummin värikkäinä, kiitos.

2 kommenttia:

 1. Maalaaminen on helppoa, mutta oikean sävyn löytäminen on ihan toinen juttu. Minusta ohjaajantuoleista tuli hienot, mutta ymmärrän, että sinusta ei tunnu samalta. Kun toivoo mustaa ja saa harmaata, niin onhan se eri juttu. Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalatessakin sävyn valinnassa haastetta riittää, mutta kankaiden värjäyksessä vieläkin enemmän. Silmä tottui nopsaan ja nyt näyttää jo ihan kivalle.
   Aurinkoa sinunkin viikkoon!

   Poista