sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

DIY; tarjotin lastenvaunujen alakorista


Pari viikkoa sitten raahasimme vuosikymmeniä palvelleen sähkösyöpön arkkupakastimemme  SER-keräyspisteeseen. Tervemenoa vaan, ei tule ikävä. Keräilijäluonteeni mukaisesti nappasin tietysti pakastimen korit talteen mahdollista myöhempää käyttöä varten.  


Eilen pyysin miestä tuomaan korit sisälle jotta voisin sovitella niille paikkaa keittiön hyllykköön. Nooh, koriläjän mukana tuli autotallista myös pari pyöräkoria sekä iäisyys sitten varastoon pyörimään jäänyt lastenvaunujen alakori. Muinoinhan ei ollut vielä keksitty, että vaunujen alla voisi olla kunnollinen kori, jossa voi kuljettaa tavaroita ilman, että ovat kurassa ja sorassa yltä päältä, vaan siellä oli aina pelkästään isoristikkoinen kori.


Meillä retkeiltiin paljon pikkulapsivuosina. Tällaisilla retkillä saattoi väsähtänyt isoveli tai- sisko joskus ryömiä matkustamaan vaunujen alakoriin . Kerran muinoin retkipäivällä Turussa työntelin vauvaa vaunuissa isoveljen matkustaessa seisomalaudalla. Sisaruksista keskimmäisen, silloin noin +2-vuotiaan tytön, unenlahjat ovat aina olleet erinomaiset; sillä retkellä hän nukahti vaunujen alle ritiläkoriin, way to go girl. Siinä kun Turun nupulakivikatuja pitkin sitten kolmen lapsen vaunulastia ylämäessä työntelin, paikallinen (hmm) persoona tuli kuittailemaan, että mahtaa  olla rouvalla haba ja kankut aikamoisessa kunnossa.  No shit, Sherlock. Oli juu, silloin muinoin..No tänään lastenvaunujen alakori jalostui ulkokäyttöön sopivaksi tarjottimeksi kahdella vyönpätkästä tehdyllä kahvalla täydennettynä. 


Parasta tässä tarjottimessa on, että kestää muuten rankempiakin olosuhteita. Ei siis säikähdä Suomen suvea, jos vaikka sattuu jäämään ulos. Muiksi ajoiksi voi nostaa vaikka keittiön seinälle  roikkumaan .Sitä vaan en tajua, että  miten tuossa on joskus parivuotias lapsi mahtunut nukkumaan, on mahtanut olla bumby ride.


8 kommenttia:

 1. Oi kiitos vinkistä! Ostoslistalla on ollut iso tarjotin, jossa olisi vähän reunaa ja jolla saisi sapuskaa kannettua ulos terassille kesällä. Ja juuri eilen tutkailin isäni varaston perukoilla kahtakin vaunujen alakoria. Pitääkin pyytää toinen mukaan seuraavalla visiitillä!

  VastaaPoista
 2. Oi kiitos vinkistä! Ostoslistalla on ollut iso tarjotin, jossa olisi vähän reunaa ja jolla saisi sapuskaa kannettua ulos terassille kesällä. Ja juuri eilen tutkailin isäni varaston perukoilla kahtakin vaunujen alakoria. Pitääkin pyytää toinen mukaan seuraavalla visiitillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ainakin liikenne terassin ja keittiön välillä on kesäaikaan ihan katkeamatonta, ulospäin kulkeutuu kaikki ihan hyvin, mutta takaisin sisään tavaran roudaaminen ilman isoa tarjotinta on kyllä täydellä vatsalla tuskaa :)

   Poista
 3. Onpa hauska idea! Meillä saattaa olla vielä yhdet risat vaunut varastossa, täytyykin tsekata, millainen alakori niissä on. Sen muistan, että se kori oli kyllä niin pieni, ettei siinä olisi lapsi mahtunut nukkumaan.

  VastaaPoista
 4. Onpa näppärä keksintö. Ja kiitos kun jaoit arvontani. Kivaa päivää sinulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kiva arvonta sinulla, inspiraatiota ei ole koskaan liikaa. Mukavaa päivää sinullekin!

   Poista
 5. Mainio idea! Meilläkin on matkustettu jokusen kerran alakorissa kuin myös ostoskärryjen alaritilällä, eipä taida sellaisia kärryjä muuten enää ollakaan. Kummeksuvia katseita sain kaupassa, kun juttelin lapselle -kärry tietysti täynnä ostoksia niin ettei lasta näkynyt. Hullu akka, juttelee ostoksilleen =D

  VastaaPoista