torstai 6. joulukuuta 2018

DIY; tikuista asiaa

Olen monesti miettinyt, mitä kaikkea kivaa sitä voisikaan askarrella kahviloiden puisista kahvinsekoitustikuista.  Parin viikon takaisella Lontoon matkalla ohjeistin miehen ja tyttären joka kerta kahvilla käydessämme ottamaan mutta jättämään käyttämättä sekoitustikun kahvinsa kera. Kummeksuen, mutta kuuliaisesti toimivat pyydetysti  ja niinpä Lontoon matkan lähes ainoana tuliaisina kotiutuikin melkoinen kasa eri kahviloiden puutikkuja.En ole mitenkään erityisen henkinen tai millään lailla `valaistunut` ihminen enkä ole koskaan tuntenut mitenkään omakseni ajatusta vetovoiman laista.  Siinähän on periaatteessa kyse uskosta, että maailmankaikkeus toimittaa elämäämme asioita, joita me sinne ajatuksillamme tilaamme.  Kun tarpeeksi vahvasti ja toistuvasti ajattelee jotain haluamaansa asiaa sekä visualisoi mielessään toivomaansa lopputulosta, niin universumi toimittaa tilauksen perille että  napsista vaan.  Muistaakseni sinkkuelämässä oli jakso, jossa Charlotte koetti positiivisten ajatusten voimalla löytää itselleen aviomiehen. Kun universumilta sitten jäi pikatilaus toimittamatta perille, totesi elämäntapavalmentaja tylysti, ettei Charlotten tahtotila ja ajatukset olleet riittävän positiiviset universumin kuultavaksi.  Ihan oli oma vika, että pysyi edelleen sinkkuna.  Vetovoiman lain mukaan hyville ihmisille siis tapahtuu hyviä asioita. Elämän huonot asiat olet itse aiheuttanut itsellesi negatiivisilla ajatuksillasi tai epäuskolla. Pelkkää potaskaa siis, mutta aika yleistä ajattelua monissa elämäntaito-oppaissa. Eikä pelkästään jossain kaukana  jenkkilässä, kyllä tämänlaiselle ajattelumallille  löytyy Suomessakin markkinoita.

Noh, olipa vetovoiman laista mitä mieltä tahansa, niin ehkä minä sitten vaan yhdistin lontoolaiseen kahvilakulttuuriin (täällä siitä muuten aiempi postaus) niin paljon myönteistä ajattelua, että universumi päätti muistaa minua pienellä lahjalla. Matkamme aikana nimittäin peräti kaksi lukulistallani olevaa blogia (Kaikki Paketissa  ja Romuaarteeni) postasivat puutikuista tehdyn tähden ohjeet.  Siispä näitä tähtiohjeita mukaillen tein itselleni kahvitikuista tähdet. Tikut riittivät juuri kahteen hieman erikokoiseen tähteen. 

Ajattelin ensin ripustaa tähdet ikkunaan tai laittaa pöytäkoristeeksi, mutta toistaiseksi tähdet päätyivät ruokahuoneen seinäkoristeeksi. Tämän askartelun hinta oli melkoisen pyöreät o euroa  (jos nyt ei niitä lukuisia kahvilakäyntejä lasketa mukaan, ja eihän niitä nyt tietysti lasketa).PS. Jos oikein tarkkaan katsoo, niin ylemmän tähden yksi keskitikuista on selvästi tummempi kuin muut. Ihan itse unohdin oman sääntöni ja yhden kerran (!) hajamielisyyksissäni hämmentelin tikulla kahviani.

12 kommenttia:

 1. Oi miten hienot tähdet! Hups..tuo tummentunut tikku, vaikka en minä sitä kyllä edes huomannut kun vasta sitten kun siitä mainitsit:) Leppoisaa itsenäisyyspäivän iltaa♥

  VastaaPoista
 2. Hienot tähdet kierrätysteemalla ♥️ Hyvää itsenäisyyspäivää ♥️

  VastaaPoista
 3. Täällä on myöskin tehty näitä tähtiä, mukavaa puuhaa. Ja, on ollut mukava kun koululaisetkin olen saanut mukaan askarteluun.
  Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivaa puuhaa. Mukavaa joulunalusaikaa Kaisa!

   Poista
 4. En minäkään usko sokeasti näihin hyvä elämä -oppeihin ja saarnamiehiin, kaikenlaisiin elämäntaitovalmentajiin. Ihminen on loppujen lopuksi aika raadollinen olento ja ei ole paremmaksi muuttunut vuosisatojen saatossa, vaikka uskonnot ja muut opettajat ovat yrittäneet paasata parannuksesta. Oman edun tavoittelu vain lisääntyy hyvinvointiyhteiskunnassa. Jouluna kadutaan suurimpia syntejä ja lahjoitetaan almuja hyväntekeväisyyteen.
  Tähti on kaunis eikä liian pramea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, ei ihmisluonto kauheasti ole ajan myötä jalostunut. Ja olen samaa mieltä siitä, että itsekkyys ja oman edun tavoittelu vain lisääntyy, meidän aikamme korostaa sitä huolestuttavalla tavalla.

   Poista
 5. Kauniit ja kun sinulla vielä on noin kauniin syvän värinen seinä, niin ehdottomasti hyvä ripustuspaikka. Puun sävy ja kevyet koristeet sopivat tuohon ihan älyttömän hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään itsekin tuosta seinän värin ja puun yhdistelmästä.

   Poista
 6. Adventtikynttiläpurkkisikin näyttävät hyviltä :) puutähti sopii hyvin teemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, adventtikynttilät ovat sähkömiehenteipillä päällystetyt tomaattipyreepurkit joissa on koristehiekkaa sisällä.

   Poista