sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Oi ihana toukokuuViimeinkin  kevät!  Olemme muuttaneet, nimittäin ulkoterassille.  Seuraavien noin neljän kuukauden ajan mustan katoksen suojassa laitetaan ruokaa, syödään, luetaan,  otetaan päivätorkkuja,  katsotaan puhelimeltä telkkaria  ….


Kesäkeittiö odottaa vielä freesausta talven jäljiltä, mutta muuten ollaan valmiina kesään!Oi ihana toukokuu (Larkinin perheen ihmeelliset seikkailut) on muuten myös H.E.Batesin samannimiseen kirjasarjaan perustuva televisiosarja, jota tehtiin vuosina 1990-93.  Alkuperäiseltä nimeltään  `The Darling Buds of May` maalailee idylliä 50-luvun englantilaisesta maaseudusta Larkinin perheen silmin.Larkinit asustelevat farmilla Kentissä. Pappa Larkin tuppaa päätymään kaikenlaisiin kyseenalaisiin tilanteisiin mutta selviää useimmiten puhumalla pulasta.  Pappa Larkin myös vastustaa veroja ja kaikenlaisia vapaan yritteliäisyyden tielle kasattuja esteitä.  Satunnaisista vaikeuksista ja rahattomuudesta huolimatta on monilapsisen perheen elämä  yhtä juhlaa. Huolta huomisesta ei liiemmin kanneta, vaan Larkinit jos ketkä elävät hetkessä. Enemmän tai vähemmän epämääräisistä kaupoista saadut ansiot tuhlataan nautinnollisesti hevosiin, autoihin ja lomamatkoihin. Ovatkohan Emmerdalen Dinglet Larkinien suvun seuraavaa sukupolvea?

Oi ihana huoleton Larkinin perhe. Tämä  pitää  nähdä  joka toukokuu, onneksi kirjastosta löytyy DVD.  Ensi viikonloppuna taidan lainata Larkinit kyläilemään meidän terassilla…

PS. Muistatko vielä  kuka superstara teki ensiesiintymisensä Oi ihana toukokuu -televisiosarjan Larkinin perheen kauniina Mariettena? Sepä oli Catherine Zeta-Jones.

PS2. Osallistun tällä postauksella Pieni Lintu -blogin makrotex-haasteeseen; toukokuu. Linkistä pääset kierrokselle miten muualla toukokuu näyttäytyy.

22 kommenttia:

 1. Oi miten kivalta näyttää tuo ulkoterassi, ihanan tunnelmallista! Tuo sarja oli ihan lemppareita, voisi tulla uudelleenkin tv.stä:) Kaunista alkanutta viikkoa♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todellinen hyvän mielen telkkarisarja. Kivaa viikkoa!

   Poista
 2. Terassi on yksi huone lisää ja ihan paras, kun vihdoin aurinko paistaa ja on kiva olla ulkona.

  VastaaPoista
 3. Onpa tunnelmallinen terassi! Siellä varmasti viihtyy säällä kuin säällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onkin erityisen kiva kesäsateiden aikaan. Aikamoinen vilttipino kuuluu myös vakiovarusteluun.

   Poista
 4. Minäkin huomaan melkein muuttaneeni pihalle - etenkin kun on ollut UPEAT ilmat muutamia päiviä. Ei haluaisi sisällä juurikaan aikansa viettää, kun on niin ihanaa olla ulkona ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eteläisen Suomen kelit on olleet ihan käsittämättömät tällä viikolla, luonnossakin kaikki etenee nyt ihan jättiharppauksin.

   Poista
 5. Kivaa on oleilla ulkona näinä ihanina toukokuun päivinä ja katsella darling buds of May omassa pihassa. Muistan TV-sarjan, perheen isä on mainio tyyppi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä nupullaan, kyllä kelpaa viettää ulkoilmaelämää :)

   Poista
 6. Kaunis kuva valkovuokkokimpusta.
  Toukokuu on ihana.

  VastaaPoista
 7. Suloiset valkovuokot ovat niin toukokuun kukkia! Ja muistan tuon sarjan, se oli ihastuttava!
  Aurinkoista loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokkojen tuoksu on kyllä yksi voimakkaimpia tuoksumielteitä, Aurinkoa Tuula sinunkin viikonloppuun!

   Poista
 8. Terassilla on lammintä tänäänkin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja edelleen.. vaan ukkosta jo vähän enteilee eteläisessä Suomessa.

   Poista
 9. Ihanat valkovuokot. Ja muistan tuon sarjan! Catherine Zeta-Jones pääsi pitkälle. :)

  VastaaPoista
 10. Meilläkin kesäaika menee pääsääntöisesti terassilla ja paljon siellä tehdään myös ruokaa. Ihanaa kun on kesä. Oi että tuo "ihana toukokuu" oli äidin ja minun lemppari sarja.

  VastaaPoista