torstai 22. maaliskuuta 2018

Kirjoituslipaston kevyt kunnostus
Meille kotiutui ilmaislöytönä vanha klaffipiironki. Laikukkaan lakkapinnan entisöiminen ei  houkuttanut, eikä omat taidot olisi tainneet siihen riittääkään. 

Mietin maalia, mutta en osannut päättää, että tavoitellako kirkasta ja kiiltävää lopputulosta vai sittenkin murrettua mattapintaa.  Jostain käsittämättömästä syystä maalaaminen ei tällä kertaa tuntunut yhtään oikealle  ratkaisulle.  Kummallista, koska yleensähän minua ei tuunausjutuissa mietitytä tai kaduta yhtään mikään.Tarvittiin siis maalia lempeämpi lähestymistapa. Sellaiseksi valikoitui vahaaminen. Ulkopinnat on käsitelty Liberonin BLOOM puuvahalla. Sävy on hiili. 250 ml:n purkista kului vain vajaa puolet.

 Vahauksen lisäksi  lipaston vetolaatikoiden muovinuppien tilalle vaihtui metalliset vetimet.Nyt sitten vaan kirjeitä kirjoottelemaan..

14 kommenttia:

 1. Onpa kaunis. Sopivan siro, mutta kuitenkin näyttävä. Hieno uusi väritys ja todella onnistuneet vetimet. Miten ilmaislöydöt voikaan olla näin huikeita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ja ainakin minä olen myös ilmaislöytöjen kanssa paljon rohkeampi kokeilija.

   Poista
 2. Oi miten kaunis lipasto! Upea tuunaus! Mukavaa alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
 3. Oi, miten kaunis lipasto. Meille kotiutui äitini kouluaikainen klaffilipasto, väri ei miellytä minua, mutta en voi lähteä maalaamaan (isäni ei innostuisi). Tunnearvo on suurempi kuin kauneus, joten ehkä annetaan värin olla.
  Kaunis ja hyvin onnistunut muutos sinun lipastollasi!
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen kyllä anopin perintökalusteita tuunaillut aika surutta, mutta oman perheen perinteisissä kalusteissa tunnistan tuon tunnearvon vaikutuksen.
   Viikonloppuja, toivottavasti keväistä!

   Poista
 4. Sinulta ei ideat lopu. Parempaa ideaa ei voisi olla.

  VastaaPoista
 5. Hienoja duunauksia täällä, tuo istuinryhmä Vallilan kankaalla etenkin, wau! Vanhan uudistaminen on aina ekoteko ja arvostan tosi paljon ihmisiä jotka osaavat kierättää vanhoja huonekaluja ja esineitä uudistamalla. Paljon peukkuja sinne. Terkuin Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo vallilalla uudistunut istuinryhmä yllätti kyllä tekijänsäkin :)

   Poista