lauantai 4. maaliskuuta 2017

Baarijakkarasta ruokapöydän runko
Opiskelija-asuntoon oli tarve löytää pienempi työ-/ruokapöytä.  Varastossa pyöri juuri sopivan kokonainen kaunis ovaalinmallinen pöytälevy. Pöydän jalka oli rikki. Se olisi sitä paitsi ollut tähän käyttötarkoitukseen aivan liian matala, jotta korjaaminenkaan olisi kannattanut. Niinpä korvasin pöydän jalan säädettävällä baarijakkaralla. Enimmäiskorkeudessaan (74 senttiä) jakkara + pöytälevy on juuri sopivan korkuinen ruokapöydäksi ja työskentelyyn.


Olisin halunnut käyttää jalkana puunväristä jakkaraa. En kuitenkaan halua käyttää tuunausprojekteihin mitään suoraan pakasta vedettyä, eli sillä mennään mitä edullisesti eteen osuu.  Nyt eteen osui sopivasti pari kohtuullisessa kunnossa olevaa ikealaista. Ikeasta Dalfredin olisi saanut mukaansa 35 eurolla, tämä yksilö maksoi tori.fi:n kautta reilusti vähemmän ja kotiutui meille vielä samanlaisen kaverin kanssa.Metsästän vielä yhtä Dalfredia lisää toiseksi istuimeksi. Vähimmäiskorkeudessaan 63 senttiä jakkarat ovat ehkä hitusen liian korkeat pöydän pariksi. Joko höylään istuimista pari senttiä alhaalta pois tai sitten vaihtoehtoisesti korotan pöytää parilla sentillä lisäämällä jakkararunkoon vielä pienet kalustepyörät.


Ikea Hackers –sivuilta  löytää muuten lisää kaikenlaisia  näistä baarijakkaroista tuunattuja tuotoksia.  Istuimien vaihtaminen polkupyörän satulaan voisi olla hauska juttu..
Istuinosaksi vielä retropyörän satula?

Psst. Meillä ei siis ole ruokapöydän alla karvalankamattoa, vaan kaluste on keskellä olohuonetta odottamassa tulevan (toivottavasti) käyttäjän hyväksyntää.

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Valitettavasti tytär ei ollut samaa mieltä...haluaa jotain skandinaavisempaa, pelkistetympää. Huoh!

   Poista
 2. Hieno tuunaus!!! Juuri vanhasta tekeminen onkin se suola, kun voi nähdä, mitä kaunista niistä voi saada aikaan. Liisa

  VastaaPoista
 3. Loistava idea ja hyvännäköinen lopputulos!

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava idea ja hieno tuunaus!

  Meillä on menossa pöytäprojekti myös, pieni pöytä mun työhuoneen teenurkkaukseen. Mies nikkaroi kellarista löytyneistä puutavaran pätkistä ja kun se vaihe on valmis, pääsen mä tuunaamaan sen mieleisekseni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin mies kokosi juuri vanhasta puutavarasta pöydän pihalle. Tänään saatan päätyä vihjaamaan mätsäävistä penkeistä.. :)

   Poista
 5. Siis WAU! Aivan upea lopputulos ♥ Mahtavaa löytää vinkkejä näihin perus Ikean tuunauksiin :)

  VastaaPoista
 6. Oi, tosi kiva idea! Ihana tuo ruskea, hieman kulunut pinta. Kiva kun et piilottanut sitä maalin alle! :)

  VastaaPoista