torstai 2. kesäkuuta 2016

Nyt saa syystä herkutella..


Betoni taitaa (edelleen) olla tämän hetken trendikkäin sisustusmateriaali. Aina vaan uusia käyttökohteita ja –tapoja tuntuu tulevan vastaan koko ajan. Ja mitä muut edellä, sitä hitaasti trendeille lämpeävä vintagenttikin perässä..  Siispä sementtiä sekoittamaan.Haaveilen kyllä omin käsin betonista valetuista ulkokalusteista, mutta kykenin pitämään maltin mukana ja harjoittelemaan vähän pienemmän mittakaavan työllä. Aloitin kokeilut valamalla kynttilänjalkoja, niitähän ei ole koskaan liikaa, vai…? 


Koska en käsitä mitään erilaista sementtilaaduista, sekoitussuhteista, ilmakuplien poistamisesta, kuivumisajoista tai muotin poistamisista en lähtenyt uhraamaan kokeilulle silikonivuokiani ja perintötarjottimia vaan etsin sopivaa muottia ihan vaan kurkkaamalla jääkaappiin. Sieltä siis ponnistaa tämän esineen design.Tykkään lopputuloksesta sen verran paljon, että näitähän voisi tehdä kokonaisen sarjan vaikka ruokapöydän kattauksissa käytettäväksi. Ei tässä kai siis muu auta kuin alkaa oikein urakalla käyttämään kermavaahtoa. Jos oikein ison kulhollisen keittäisi vaikka raparperikiisseliä, niin varmaan seuraava kermavaahtopurkki tyhjenisi mukavasti..PS. Anteeksi käsitteiden leveäperäinen käyttö, en ole koskaan hahmottanut että miten sementti ja betoni eroavat toisistaan. Onkohan sementti vähän krouvimpi versio betonista, vai toisinpäin?

6 kommenttia:

 1. Ei minua ainakaan haittaa, jos laadut menee sekaisin:) Hauskoja juttuja! Minulla ei ole muuta kokemusta kuin sen vessan mikrosementti, joten niitä sun huonekaluja terassille jään odottamaan:) Vinkkaa jos keksit hyvät vinkit kuinka se homma hoituu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavaksi voisi kasvattaa kokeilut vaikka johonkin pienkalusteeseen. Saa katsoa mihin asti tämä juttu kantaa..

   Poista
 2. Kivoja! Minäkin haaveilen jatkuvasti betonitöistä :)

  VastaaPoista
 3. Hieno oivallus tuo muotti! Kiitos haasteeseen osallistumisesta! :)

  VastaaPoista