Hae tästä blogista

maanantai 5. lokakuuta 2015

Voiko lasagnen muka tehdä pyöreään vuokaan - viikonloppu kuvina
Kylläpä mahtui viikonloppuun monenlaisia maailmoja. Käväisimme mökillä ottamassa syksystä voimaa.  Matkalla pysähdyimme mökkitiemme varrella konkurssiin menneen täyshoitolan kalustuksen huutokaupassa. Minulla oli tähtäimessäni kaksi ihanaa kuusikymmentälukulaista nojatuolia. Olen kyllä aina muutoin luonteeltani erinomaisen suuripiirteinen. Vaan entäpä sitten kun sitä kerrankin pitäisi olla…. 

Olin päättänyt etukäteen (erittäin halvaksi ajattelemani) hinnan jonka maksimissaan tarjoaisin tuoleista. Olisin saanut tuolit maksamalla kympin enemmän, mutta selkäranka piti enkä ottanut tuoleja kun kerran olin maksimisummani päättänyt ja siinä myös pysyin. Samperi!!!!  Suuri virhe. Kadutti välittömästi, mutta semmmoistahan se huutokauppaelämä on.

Huutokaupat on muuten ihan oma maailmansa; en ole kovinkaan monissa käynyt, mutta olisipa mukava joskus osua sellaiseen, jossa meklari ei suoltaisi kaiken aikaa puujalkavitsejä, pikku tuhmuuksia ja vanhan maailman `tytöt ja pojat` -arvomaailmaansa. No siis sitä varten pitäisi varmaan mennä jonnekin Hagelstamin arvohuutokauppoihin, mutta kun niiden kohderyhmästä olen vielä kauempana.Mökiltä lähdimme tekemään opiskelijan boksiin tekemään joitain hankintoja ja hommia. Kuvissa vilahtaa kasa lautoja, ne päätyivät opiskelijankeittiöön, mutta lopputuloksesta lisää kuvia myöhemmin. Opiskelijakeittiössä kokkaamisessa olikin vähän haastetta. Sitä kun on omassa keittiössään  jo jumiutunut tiettyihin kaavoihin. Ja kyllä; lasagnen voi tehdä pyöreäänkin vuokaan.

Jos mökillä oli melkein kesäinen fiilis, niin kierroksella Ikeassa näkyikin jo ensimmäiset joulujutut. Joulu tuntuu olevan  uusi vuodenaika, syksy on peruttu. Ainakin joulun aika kestää nykyään jo liki neljännesvuoden. Toisaalta syksy saa taustatukea talvelta, jonka aika tuntuu kutistuvan vuosi vuodelta.


Tenttikirjat ja läppäri kirjallisia töitä varten kulkivat kyllä koko viikonlopun tiukasti  mukana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti