Hae tästä blogista

Helmet--lukuhaaste 201823 / 50 (17.heinäkuuta)1. Kirjassa muutetaan.Outi Pakkanen - Helle 2. Kotimainen runokirja. 3. Kirja aloittaa sarjan. Enni Mustonen - Paimentyttö. 4. Kirjan nimessä on jokin paikka. 5. Kirja sijoittuu vuosikymmenelle, jolla synnyit.


6. Kirja on julkaistu useammassa kuin yhdessä formaatissa. Koko Hubara - Ruskeat tytöt. 7. Kirjan tapahtumat sijoittuvat fiktiiviseen maahan tai maailmaan. 8. Balttilaisen kirjailijan kirjoittama kirja. 9. Kirjan kansi on yksivärinen. 10.Ystävän tai perheenjäsenen sinulle valitsema kirja.


11. Kirjassa käy hyvin. 12.Sarjakuvaromaani. 13. Kirjassa on vain yksi tai kaksi hahmoa. 14.Kirjan tapahtumat sijoittuvat kahteen tai useampaan maahan. Jill Santopolo - Valo jonka kadotimme 15. Palkitun kääntäjän kääntämä kirja. Anne Tyler - Jää hyvästi

16. Kirjassa luetaan kirjaa. 17. Kirja käsittelee yhteiskunnallista epäkohtaa. Fakiiri joka juuttui IKEA-kaappiin. 18. Kirja kertoo elokuvan tekemisestä. 19. Kirja käsittelee vanhemmuutta. Anne Swärd - Vera. 20. Taiteilijaelämänkerta.
21. Kirja ei ole omalla mukavuusalueellasi. 22. Kirjassa on viittauksia populaarikulttuuriin Heikki Harma - Hector asfalttihippi.  23. Kirjassa on mukana meri. 24. Surullinen kirja. 25. Novellikokoelma.


26. Kirja kertoo paikasta, jossa et ole käynyt. Jungstedt & Eliassen - Tummempi taivas. 27. Kirjassa on sateenkaariperhe tai samaa sukupuolta oleva pariskunta. Tommi Kinnunen - Lopotti. 28. Sanat kirjan nimessä ovat aakkosjärjestyksessä. Catharina Ilman-Sundberg - Ain laulain ryöstös tee. 29. Kirjassa on lohikäärme. 30. Kirja liittyy ensimmäisen maailmansodan aikaan.Enni Mustonen - Ruokarouva.


31. Kirjaan tarttuminen hieman pelottaa. 32. Kirjassa käydään koulua tai opiskellaan. 33. Selviytymistarina. 34. Kirjassa syntyy tai luodaan jotain uutta. Virpi Hämeen-Anttila Kolmastoista lapsi. 35. Entisen itäblogin maasta kertova kirja.
36. Ruono on kirjassa tärkeässä roolissa. 37. Kirjailijalla on sama nimi kuin perheenjäsenelläsi. Enni Mustonen - Lapsenpiika. 38. Kirjan kannessa on kulkuneuvo.  Kjell Westö - Rikinkeltainen taivas. 39. Kirja on maahanmuuttajan kirjoittama. 40. Kirjassa on lemmikkieläin.


41. Valitse kirja sattumanvaraisesti  42. Kirjan nimessä on adjektiivi 43. Suomalainen kirja, joka on käännetty jollekin toiselle kielelle Miska Rantanen- Kalsarikänni 44. Kirja liittyy johonkin peliin. Anna-Leena Härkönen Kaikki oikein. 45. Palkittu tietokirja Mari Manninen - Yhden lapsen kansa.46. Kirjan nimessä on vain yksi sana. Enni Mustonen - Emännöitsijä. 47. Kirja kerrotaan lapsen näkökulmasta. John Boyne - Nooa Notkoniitty karkaa kotoa. 48. Haluaisit olla kirjan päähenkilö. Iltasatuja kapinallisille tytöille. 49. Vuonna 2018 julkaistu kirja Ruth Ware - Nainen hytissä 10. 50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja2 kommenttia:

 1. Siinäpä on kyl lukemista! Viikko per kirja. Ensin kun selailin niin vaikutti mielenkiintoiselta nuo aiheet mut on niissä kyl sit hakemistakin et löytää tietyt kirjat.
  Mä luen niin vähän. Ainoastaan kesäisin luen joitain ns. roskaromaaneja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla helppo haaste alkuun, mutta loppua kohden varmaan vaikeutuu.. viimeisten haastekohtien täyttäminen voi olla jo melkoista jumppaa.

   Poista