Hae tästä blogista

maanantai 26. lokakuuta 2015

Kuvansiirtoa part II
Jatkoin viikonloppuna kuvansiirtokokeiluja.  Erilaisten tekstien siirtäminen maalatuille pinnoille sujuikin ihan hyvin, esimerkkinä pienen yöpöydän ilmeen muuttuminen perustylsästä esineestä shabby chic tyyliseksi pikkuesineeksi. Jätin maalausjäljen ihan tahallaan aika krouviksi. Vähän jäin miettimään korinkin maalaamista valkoiseksi, ei vaan taida olla kovin kestävää maalausjälki tuollaisessa pinnassa. 

Pöytälevyn teksti on haettu thegraphicsfairy.com :sta


Kokeilin myös tulostetun valokuvan siirtämistä puupinnalle, mikä ei sitten sujunutkaan enää yhtä hyvin. Paperin pyörittäminen kuvan päältä pois vaatisi kärsivällisyyttä ja malttia enemmän kuin mitä minulla hyvälläkään hetkellä on käytettävissä. 


Yksikin liian voimakas hankausliike paperiin ja kas, kuvastakin lähtee pala pois.. Homma muistutti vähän sitä, kun kaikkien aikojen kirppislöydössä se keskelle lätätty hintatarra ei millään meinaa irrota. Yhtä mukavaa puuhaa kuin folion pureminen. 

Jäljelle jääneet paperin jämät haittaavat kuitenkin vain kovin läheltä katsottuna, itseasiassa se on ihan kiva efekti tällaisessa vanerikuvassa.

Metallinen capuccinopurkki sai uuden käyttötarkoituksen murukahvin säilytykseen.

Metallin pintaan jäi lakasta ikävästi mattajälki. Olisi ihan ok, jos olisi leikattu vaikka ympyräksi tai neliöksi 
Harjoitukset jatkukoon. Seuraavaksi ajattelin kokeilla tehdä vaneerisia tekstitauluja.. 


9 kommenttia:

 1. Teit tosiaan hieman tylsän näköisestä yöpöydästä a i v a n ihanan.
  Kiitos mielenkiintoisesta ja hyödyllisestä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Valokuvan siirtämisessä puupinnalle ajattelin jatkaa vielä harjoituksia. Siihen täytyy olla jotain lisäkikkoja, millä homman saisi sujumaan paremmin.

   Poista
 2. Aivan kuin eri pöytä! Mistä tuo teksti siinä on kun siinä ei näy mitään kuvan reunoja/rajoja vai onko se valkoinen pareri tekstillä? Minäkin olen joskus kokeillut tuota valokuvan siiertoa kankaalle mutta oli kyllä hankalaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseessä on teksti tulostettuna valkoiselle paperille, jolloin vain mustetta sisältävät osat siirtyvät. Teksti on otettu http://thegraphicsfairy.com/ -osoitteesta.

   Poista
 3. Tulipa hieno yöpöytä! Itsekin tekisi mieli kokeilla noita kuvansiirtoja ja olen ostanut tarpeetkin joskus, mutta vielä ei ole tullut kokeiltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osoittautui kyllä kivaksi tavaksi uudistaa yhtä ja toista esinettä :)

   Poista
 4. Hieno yö-pöytä ja nyt nousi karvat niskassa pystyyn. Mää niin ajattelin tätä kuvan siirtoa juuri maalaamaani yö-pöytään. Täytyykin miettiä, että aloitanko sen suunnittelun. Nimittäin ne meikäläisenkään hermot eivät ole ihan parhaimmasta päästä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisten tekstin siirrot on ihan helppoa, se on tuo kokonaisen kuvan siirtäminen jonka kanssa olen taistellut, mutta siinäkin näköjään juju on vaan se, että pitää malttaa antaa kuvan varmasti kuivua kunnolla.

   Poista
 5. Hieno yöpöytä ja kiitos tuosta vinkistä, mistä voi ladata noita tekstejä. Liisa

  VastaaPoista