Hae tästä blogista

lauantai 24. lokakuuta 2015

Kuvansiirtoa Art Mediumilla

Tämän viikonlopun aikana olisi syytä tehokkaasti hoitaa opiskeluihin liittyvää tehtävälistaa lyhyemmäksi. Vaan minkäs teet, aina tarvittaessa löytyy kyllä jotain ihan muuta ajanvietettä. Juuri nyt sellaista kivaa tekemistä oli kokeilla kuvien siirtämistä erilaisille pinnoille. Sain siskolta pienen purkillisen Art Medium kuvasiirtoainetta jolla voi siirtää lasertulostimella printatun kuvan tai vaikka valmiin valokuvan mille tahansa kovalle pinnalle tai kankaalle.  


Minulla oli varastossa Ribba-kehys, josta lasi oli hajonnut. Kehyksen taustavaneri pääsi kokeilualustaksi. Tarvittiin vain sopiva kuva, jonka tulostin peilikuvana lasertulostimella.  
Valmis liitutaulu ei ehkä kuitenkaan ole ihan minun makuuni, joten saa nähdä kauanko pysyy seinällä. Sitä paitsi, jos ei opiskelujen työlista ala nopeasti lyhentyä niin meillä siirrytään kokonaan syömään vuoropäivinä ainoastaan `katso jotain jääkaapista` ja `ota sieltä eilistä` -ruokalajeja. Kustannukset eivät olleet juuri kummoisetkaan; rikkoutuneen kehyksen takaseinä, ja pala liitutaulutarraa varastorullasta. Pullo Art Mediumia maksoi alle 6 euroa, mutta siitä kului vain murto-osa, jos edes senkään verran. Pitänee vielä testata, että toimiiko homma yhtä hyvin millä tahansa vesiohenteisella lakalla tai jopa liiman ja veden sekoituksella. 

Itse kuvansiirron tekniikka oli kyllä kiva, taidan laajentaa kokeilut pikimiten myös erilaisiin pelti- ja lasipurkkeihin sekä huonekalujen pintoihin. Mutta nyt; nenä kiinni kirjaan, mars!

7 kommenttia:

 1. Olipa mielenkiintoinen juttu. Ihan uutta. Tuo jatkoidea kiinnostaisi myös jossain purkissa tai lasissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusmetalliseen säilykepurkkiin sekä maalattuun metallipurkkiin kokeilin jo ja ihan tuntuu toimivan. Vielä ajattelin testata valokuvan siirtoa lankulle tms. Täytyypä laittaa kuvakavalkadi ...

   Poista
 2. Hei!
  Art medium on mulle tuttu juttu. Mua kiinnostaisi toi kromimaalijuttu, lähinnä millä kauppanimellä kyseistä maalia myydään.
  Sulla on kiva blogi,tänne täytyy palailla. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kromimaali jota käytin oli (muistaakseni Tokmannilta ostettu) Maston Chrome spraypullo. En ollut siihen ihan tyytyväinen, odotin jotenkin kiiltävämpää jälkeä, tämä oli vähän liian mattamaista minun makuuni. Vaan enpä tiedä onkohan sellaista oikein kiiltävää kromipintaa edes mahdollista saada kotikonstein ja spreijaamalla...

   Poista
 3. Kiitos tiedosta. Eilen katselin yhdestä kaupasta ja mietin, että onko vannemaalia. En sitten onneksi ostanut. Tokmanneja on suht lähellä, ja yhdessä taitaa olla maaleja myytävänä. t Riitta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulin, että kromimaali eroaisi enemmänkin vannemaalista, vaan aika pieni oli ero kuitenkin.. Kromimaali ei ymmärtääkseni kestä kulutusta kovinkaan hyvin, eli ei sovi kovalla kulutuksella olevalle pinnalle.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista