keskiviikko 7. lokakuuta 2015

Kuormalavatrendin aallon harjalla – vai sittenkin virran viemänä..Mielelläni näkisin itseni jonkinlaisena trendsetterinä, mutta en sellainen ole enkä sellaiseksi tule, ei riitä luovuus. Toisaalta en halua olla trendien suhteen pelkkä perässäkulkijakaan. Saatan (tyhmyyksissäni) hylätä kivankin jutun vain koska en halua olla `massaa`. Saatan puolestaan ottaa omakseni jonkin vähemmänkin kiinnostavan jutun, jos aavistelen sen olevan vasta nousemassa trendiksi.  Onpa perin hölmöä, onneksi sentään edes tunnistan itsessäni tämän toimintamallin.
Sisustustrendien suuria juttuja on viime vuosina ollut erilaiset kuormalavoista väsätyt kalusteet. Niiltä ei ole millään kyennyt välttymään. Minulle ei ole ihan kokonaan auennut kaikki se hehkutus, kuormalavahan on periaatteessa vain lautakyhäelmä, ei paljon sen kummempaa. Vaan on varautuneemmankin skeptikon pakko myöntää, että erityisesti ulkomaiset sivustot ovat täynnä mitä huikeampia kuormalava-toteutuksia. Se, mikä minulle tekee kuormalavasta mielenkiintoista materiaalia on ne kaikenlaiset leimat ja elämänjäljet sekä lastupuristetut välituet.


Kuivaharjoittelua..


Vaikka olen aktiivisesti seurannut mitä kaikkea ihanuuksia lavoista onkaan tehty, en ole itse haalinut kuormalavoja inspiraatiota odottamaan. Ainoa lava, mikä taloudesta löytyi, oli sekin jo laitettu moottorisahalla palasiksi odottelemaan saunanpesän kutsua. Vaan nyt oli tarve `nyhjää-tyhjästä`-kalusteelle ja kuormalavan palaset suorastaan kiljuivat mahdollisuutta tulla uudelleenkäytetyiksi opiskelijakeittiön laskutilana / pullotelineenä (limsalle ja mummin mustaherukkamehulle toki siis vain)


Ennen

Jälkeen


Aika raffi on. Antaa nyt käyttäjän katsella härpäkettä rauhassa jonkun aikaa ja muodostaa mielipide, että pitääkö hyllykkö pintakäsitellä… Tuonne alas on lisätty yksi hyllytaso (se missä näkyy raakapuinen lankun pääty), se joutaisi mielestäni pois, mutta käyttäjä päättäköön.

Niistä sisustus- ja DIYtrendeistä muuten; valopalloja sorruin hankkimaan, mutta sisustustarratekstien trendin yli selvisin ilman että yhtään korulausetta päätyi omille seinille. Aikuisten värityskirjoja en ole ajatellut hankkia, vaahteranlehtiruusujen väkertämiseen ei näppäryys riitä ja sytykeruusujen tekoon ei puolestaan riitä kärsivällisyys. Ruokajutuissa trendit hiipivät elämään vähän salakavalammin. Juuri vähän aikaa sitten alkoi kummallisesti tehdä mieli vanhan ajan voitaikinaan tehtyä lihapiirakkaa. Selitys oudolle mieliteolle löytyi trendeistä. Vanhanaikainen lihapiirakka on kuulemma tämän ruokasesongin suuri hitti, syksyn 2015 avokadopasta.

Meillä kasvatetaan yrttejä, etupihalla tietysti että ohikulkijatkin näkevät, että trendissä ollaan mukana. Vielä kun saisi niitä päätymään joskus ruokaankin asti...

PS: tiesittekö muuten että standardoitujen kuormalavojen valmistamisen lisäksi niiden korjaaminenkin on luvanvaraista toimintaa..?


2 kommenttia:

  1. Hieno on, kelpais mullekin :) sopisi muuten myös tuohon hellan toiselle puolelle

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsit, eipä käynyt mielessä että olisikin voinut siirtää hellan toiselle puolelle...

      Poista