lauantai 30. tammikuuta 2016

Valoa taloon; pingispallolamppuja osa II



Tuskailin aikani, että mistä ihmeestä tempaisen varjostimen suunnittelemaani  pingispallo-kattolamppuun. Postaus ensimmäisestä kokeilusta löytyy täältä. Kun projekteille malttaa antaa vähän kypsymisaikaa, niin yleensä ratkaisu sitten kävelee suoraan vastaan. Tällä kertaa lamppuprojektin ratkaisuksi tuli kirppikseltä yhdellä eurolla vastaan osunut Ikean Melodi-lamppu.



Lamppu sai mustaa väriä pintaan. Johtoon pujotin loput talon pingispalloista muutamalla joulukuusen pallolla täydennettynä. Lamppu pääsi ruokahuoneen pöydän päälle ja kelpaisi ihan hyvin näinkin. Koska lampun alla istutaan niin ajattelin kuitenkin vielä spreijata lampun sisäpuolen kullanväriseksi, tai mahdollisesti pronssiseksi.

Vielä täytyy peittää (vaikka mustalla teipillä) tuo valkoinen pätkä sähköjohtoa.
Netti on pullollaan erilaisia Ikean tuotteiden jatkokäsittelyyn suunnattuja `Ikea hackers` -sivustoja. Huikeita juttuja vaikka kuinka!! Niitä kun lähtee selaamaan, saa aikaa kulumaan vaikka miten paljon. Googlettamalla kuvahaun `ikea hackers + melodi` saa kymmenittäin ideoita kyseisen lampun tuunaukseen. Näköjään melodi on suosittu myös betonimuottina.


Olohuoneen kattoon on tällä viikolla ilmestynyt myös uusi kattovalo. Kyseinen lamppu on meille jostain vuosia sitten tullut, mutta silloin pinna paloi kokoamisvaiheessa ja lamppu päätyi syvälle kaapin uumeniin odottamaan kokoojansa maltin kasvamista. Nyt onnistui, eikä edes ollut pahan hankalaa..


7 kommenttia:

  1. Hauska idea! Ei noita palloja arvaisi pingispalloiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Oli kyllä kiva projekti ideoida ja toteuttaa..

      Poista
  2. Aivan huippu toteutus!Mä niin tykkään kaikista "pallojutuista"! Itse tein pyöreistä mustista puuhelmistä vaaterekin...Seuraavaksi olisi jokin valaisin mielessä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hitsin hieno vaaterekki muuten onkin. Itsekin olen koettanut jostain haalia sellaista puuhelmistä tehtyä autonistuimen suojaa. Siitä riittäisi puuhelmiä vaikka kattokruunun rakentamiseen.

      Poista
  3. Apua, toi on niin ihana lamppu. Voi kun joskus itselläkin välähtäisi tuollaisia ihania ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Nuo Ikea Hackers -sivustot ovat ihan loputtomia ideapankkeja.

      Poista