Hae tästä blogista

perjantai 15. tammikuuta 2016

Värilastuilla tilkkutäkkijakkaraKun hamstraaminen yhdistyy luonteenpiirteenä loputtomaan jahkaamiseen ja kohkaamiseen voi lopputulos näkyä vaikkapa isona kasana hyvin säilöttyjä värilastuja. Tällaisen nipun erilaisia värimalleja kaivelin `jemma`-nimisestä paikasta tässä eräänä päivänä.  Lämpimät sävyt ovat peräisin tyttären makuuhuoneen uudistuksen ideointivaiheesta, mustat ja tummat sävyt olivat ehdokkaita portaikkoon ja vaalean viileistä sävyistä olen tehnyt valintaa yhteen olohuoneen seinään..Jonkinlainen paperiaskartelu tai pakettikorttien teko minulla lienee ollut näille mietittynä, mutta väripaletti näytti niin houkuttavalle yhdistelmälle, että iso osa päätyikin nyt pienen jakkaran pintakäsittelyyn.Pieni puujakkara on pyörinyt milloin missäkin apupöytänä ja laskutilana, istuimenakin tarvittaessa. Sininen väri on karmea ja olemattomat hortonomitaitoni ovat jo silloin näkyneet aika kuihtuneina kukkina istuinpinnassa. Maalipinnalle kevyt shabby chic –tyylinen (lue: äkkiä nyt vaan tästä vähän –tyylinen) hionta ja värilastut liimalla pintaan. Pidin lastujen päällä painoja, jotta sain kunnolla kiinnittymään, mutta silti vähän epäilyttää, että alkavatkohan lastut käytössä irvistellä. Jos näin käy niin sitten varmaan viritän pintaan vielä matta-läpinäkyvään dc-fixiä. Toivottavasti pysyvät ilman sitäkin…


EDIT: osallistun tällä postauksella Pienen Linnun väripaletti MakroTex-haasteeseen. Käy linkistä kurkkaamassa miten muut ovat teemaa käsitelleet.

42 kommenttia:

 1. Todella hieno idea, käyttöön nuokin nurkissa pyörivät palaset. Kiva kertomus kuvineen.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 2. Upeasti tuunattu jakkari, nuo värit toimivat hyvin!

  Hah, minullakin on tuollainen jemma, joka pursuaa kaikenlaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja kun se jemma vielä pahus vaihtaa paikkaa... tiedät laittaneesi jotain sinne tulevaa käyttöä varten, muttet löydä jemmaa kun tarve tulisi.

   Poista
 3. Alkuteksti pani vähän hymyilyttämään....siinäpä on väri poikineen ja hieno jakkara, jotkut ne osaa!

  VastaaPoista
 4. Kiva idea hyödyntää värilastut :)

  VastaaPoista
 5. Onpa hauska idea! Toimisikohan Decoupase-lakka tuossa pinnalla...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan toimisi, saattaisi tuoda kiiltoa.

   Poista
 6. Hauska väripaletti! Olen seuraillut Pinterestistä noita värilastuideoita ja tämä on kyllä toimiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lastuja jäi vielä, täytyypä haeskella lisää ideoita Pinterestistä.

   Poista
 7. Oi miten varastettavan hieno idea! Tuo tuolin päällys kannattaa vielä lakata vaikka kiva-kalustelakalla, niin lastut pysyvät hyvänä. Jakkarasta tuli niin kiva! (Taputtaa käsiä yhteen ihastuksesta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän haasteen yhteydessä törmäsin ainakin Hannelen Toivon Vintillä vinkkiin ColorSnap -ohjelmasta, jolla voi listata kuvassa olevat sävyt. Tästähän voisi kehittää jotain > kuva huoneesta > colorsnapilla lista kuvan sävyistä > värilastut > lastuista huoneen sävyt yhteen kokoava jakkara tai vaikka taideteos seinälle..

   Poista
 8. Oi miten varastettavan hieno idea! Tuo tuolin päällys kannattaa vielä lakata vaikka kiva-kalustelakalla, niin lastut pysyvät hyvänä. Jakkarasta tuli niin kiva! (Taputtaa käsiä yhteen ihastuksesta)

  VastaaPoista
 9. Oi kun tuolista tuli hieno!
  Ja kuvat sopivat tosi hyvin haasteeseen!

  VastaaPoista
 10. Oi. Meilläkin oli pitkään näitä väripalettilastuja, kun yläkertaa tehtiin. Niitä oli ihana katsella. Johonkin ne sitten hävisivät. Ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värilastuissa on jotain perin merkillisen kiehtovaa, maalikaupassa värit näyttävät toinen toistaan ihanammille ja värimallitelineen edessä tuppaa tulla hyperventilaatio..

   Poista
 11. Upea idea ja niin kaunis väriyhdistelmäkin.
  Toivottavasti pinta pysyy mahdollisen käsittelyn jälkeenkin tuollaisena hienona mattana. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, pinta vaatii mattaa, kiilto ei tähän sovi.

   Poista
 12. Vastaukset
  1. Kiitos! Väriä on sekä tuolissa että kodissa.

   Poista
 13. Hauska idea ja kovinkin kiva tuoli tulikin! :)

  VastaaPoista
 14. Jemmassa on hyvä olla kaikenlaista.
  Ideointi on tärkeää - sitten vain vauhdilla hommiin ja niin sitä syntyy...

  VastaaPoista