Hae tästä blogista

lauantai 12. joulukuuta 2015

DIY: Maailman nopein paperitähti


Nappasin netin askartelupalstoilta idean paperipusseista tehdystä joulutähdestä. Kaapissa oli juuri sopivasti punaisia ja valkoisia sekä punapohjaisia tonttukuvallisia pieniä paperipusseja kokeilua varten.


Pussit liimataan paperiliimalla ulkopinnoistaan yhteen, jonka jälkeen pussipino leikataan suuaukkoa kohti vinoon. Minä käytin näihin tähtiin 10 pussia. Pussikasa pyöräytetään yhteen ja alimmainen ja ylimmäinen pussi  liimataan vielä toisiinsa. Ripustusreikä naps ja eikun roikkumaan… Aikaa meni korkeintaan 5 minuuttia ja siinä ajassa ehti liiman kuivuessa juoda kupillisen kahviakin.Olin vakaasti päättänyt, että suodatinpusseista en ala mitään koskaan askartelemaan vaan kun paperipussit loppuivat, niin johan tuli suodatinpussipäätöskin pyörrettyä. Liimasin seuraavaksi 10 suodatinpussia yhteen ja leikkasin sydämenmuotoon.   Ihan söötti koriste suodatinpusseistakin syntyi.


Seuraavaksi taidan lähteä metsästämään raidallisia, pilkullisia ja vinoraidallisia paperipusseja….

Tästä se joulu alkaa ....


8 kommenttia:

 1. Oih, mä kyllä tän idean nappaan. Just löysin kätköistä pinkan paperipusseja ja mietin, että mitäköhän varten nääkin on hommattu.. ? No nyt tiedän mitä varten =D
  Ihanata sunnuntaita teille sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse etsiskelin tänään kauppareissulla sellaisia raikkaan punavalkoisia kuvioituja pusseja vielä yhdeksi tähdeksi väännettäväksi, vaan eipä silloin tietenkään kun etsii niin löydä.. kivan sunnuntain täydentää pari taivaalta parhaillaan leijailevaa lumihiutaletta.

   Poista
 2. Näin myös tän samaisen videon mutta kun ei koskaan muista ostaa tollasia paperipusseja kaupasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paperipussit alkaa olla katoavaa kansanperinnettä.. pitäisi varmaan pistää leipäpusseja säästöön tms.

   Poista
 3. Kiva kun googlettamalla löysin sivusi, tein juuri viime jouluksi töissä näitä tähtiä. Ja nyt mietiskelin, miten se menikään ja google auttoi =D Hyvää Joulun odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, että löysit tänne, tervetuloa! Hyvää joulun aikaa, tästä se lähtee..

   Poista
 4. Serlan Saga-eväspussit, joita on pakkauksessa 60 kpl, maksavat vain vähän reilut 2 euroa/paketti. Niistä tulee hienoja läpikuultavan valkoisia tähtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, seuraavalla kauppareissulla etsin käsiini. Ihan eväspusseillekin kun olisi käyttöä..

   Poista