sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

DIY; tuikku munankuoressaPääsiäinen on siitä kiva juhlapyhä, että sen viettämistä ei ole samalla tavalla standardoitu kuin vaikka joulun tai uudenvuoden.  Meidän perheen pääsiäistraditiot ovatkin ihan olemattomat vähäisiä. Lampaasta ei tykätä, munia ei maalata eikä tekstiilejä vaihdeta vuodenajan mukaan. Vaikka muuten koti ei koristu pääsiäiseksi, on se hyvä takaraja viimeisten joulujuttujen pois keräämiseen. Pari hyvin piiloutunutta tonttua siirsinkin varastoon vielä eilen. 

Jos jotain meidän pääsiäiselle on ominaista, niin olkoon se sitten kirjat ja elokuvat sekä kaikenlainen laiskottelu.  Pääsiäisen leffoja ovat tähän mennessä olleet Tuulen viemää ja Varkaiden Paratiisi, luultavasti pari Harry Potteriakin tulee vielä katsottua.


Aamu on ihmisen parasta aikaaOlen aina aikainen herääjä ja yleensä ylhäällä viimeistään kuuteen mennessä. Muu perhe sitten nukkuukin aina tilaisuuden tullen aamupäivän puolelle, osa iltapäivällekin asti.  Eilen aamulla leivoin leivän odotellessani aamiaisseuran heräämistä. 

Leivistä helpoin; pataleipä. Ohje sikkesumari.com

Tänä aamuna perhe tulee saamaan aamiaiseksi munaa ja pekonia, koska innostuin kokeilemaan tuikkujen valamista munankuoriin. Lyhykäisyydessään; rikoin munan, huuhtaisin kuoren ja pyörittelin sen sisällä tilkan punajuurilientä. 

Kynttilän liekki saa sisäpuolen värityksen hehkumaan kuorenkin läpi.

Punajuuresta tulikin kaunis tasainen väri kuoren sisäpintaan, mustikalla värjääminen ei onnistunut likikään yhtä hyvin.  Laitoin tuikkuja foliovuokaan ja hetkeksi kuumaan uuniin, jotta muuttuivat nestemäiseksi. Ennen täyttöä piti vähän hakea munankuorelle luontaista tasapainopistettä, jotta steariini asettuu tasaisesti kuoreen. Sitten vaan tuikun sydänlangan siirto ja steariinin kaato munankuoreen, valmis! 

Leivästä ei ollut enää kuin muruset jäljellä.

Ehkä näitä munankuorikynttilöitä voisi varoiksi kuitenkin poltella vaikka teräksisissä munakupeissa jotteivat kellahda. Vaihtoehtoisesti kuoren voi asettaa pöytään maitotölkin korkin päälle, jolloin tasapaino pysyy hyvin.

Toisenlainen toteutus; Flickr.comista poimittu kuva munankuorikynttilästä.

9 kommenttia:

 1. Voi kun kiva idea; kiitos!
  Hyvää Pääsiäistä!

  VastaaPoista
 2. Samoja ajatuksia. Krääsän levittely pitkin taloa ei innosta.Kasvit tuovat kevättä ja niistä nautin. Nekin ajoitan oikein eli kukat eivät ole jo nuutununeet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsiäisen parhautta on alkavan kevään merkit, lisääntyvä valo ja aikaa nauttia niistä.

   Poista
 3. Hei hauska ja ekologinen idea tuo sinun munatuikku:)Mukavaa päivää!

  VastaaPoista