Hae tästä blogista

lauantai 27. helmikuuta 2016

DIY; pussitehtaalla

Säilytyspussukka rullaverhosta


Sellaiset DIY-ideat ja kierrätys ovat minun mieleeni, jossa valmista tulee hetkessä, materiaali on käden ulottuvilla eikä juuri saksia ihmeellisempiä työkaluja tarvita . Juuri sellainen on tänään vartissa   valmistunut säilytyspussukka.Ekotorilla tuli vastaan valkoinen rullaverho ja muistin jossain kehutun rullaverhon materiaalin olevan sopivan jäykkää pussukoiden ja kangaskorien tekemiseen. Jo nopealla vilkaisulla ohjeita ja inspiraatiota löytyikin vaikka miten paljon. Projektila-blogin ruudutettujen pussukoiden innostamana päädyin  minäkin käsittelemään  pinnan kuviolliseksi. Tulostin sabloonan paperista, ja sitä avuksi käyttäen kuosittelin verhoon pikkuisen marokkohenkeä. 


Itse pussi syntyi ompelukoneella parissa minuutissa; pala verhoa kaksin kerroin ja  suora ommel kolmelle sivulle. Sen jälkeen pussi ympäri ja hep, valmista tuli!  
Seuraavaan pussiin taidan valita jonkun vähän kunnianhimoisemman kuvion, ja pari raidallistakin pussukkaa voisi tehdä.. Riittäisiköhän rullaverhosta materiaalia vielä yhden oikein suuren pussin tekemiseen. 

Aavistelen siis pussitehtailua tulevalla viikolla, etenkin kun delegoin sen vähäisenkin ompelukoneen käytön aviomiehelle. Jonain päivänä vielä opettelen käyttämään ompelukonetta, tänään ei ollut vielä se päivä..

16 kommenttia:

 1. Hieno pussukka ja tosi kiva blogi!
  Löysin tieni tänne Pieni Lintu -blogin kautta, kun olit vastannut haasteeseen. : )

  VastaaPoista
 2. Kivaa, että löysit tänne! Olen ihan koukussa noihin Pieni Lintu -blogin makrotex-haasteisiin. Odotan joka teeman kohdalla yhtä mielenkiinnolla, miten muut ovat aihetta käsitelleet ja joka kerta sitä yllättyy miten erilailla ja luovilla tavoilla eri ihmiset käsittelevät samaa aihetta.

  VastaaPoista
 3. Ihana idea!Mulla on mökilla parit vanhat rullaverhot, nyt niille löyty käyttöä, kiitos vinkistä! Tuota marokkolaista kuviota maalasin jo viime keväänä mattoon. Jotenkin ne kuviot vain 'uppoaa' minuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen myös suunnitellut kuviomaalausta mattoon, vielä ei ole rohkeus riittänyt...

   Poista
 4. En oo mikään askartelija,mut tää nappas!

  VastaaPoista
 5. Tosi kiva kierrätys ja tuunaus.

  VastaaPoista
 6. Mulla on ollut retrorullis jemmassa vuosia ja nyt taisi löytyä sille käyttöä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aloitin maltillisesti valkoisesta, mutta nyt jo katse hakee kirppareilla yms semmoisia 70-lukulaisen ruskeita yms verhoja. Niihin sitten kun vielä yhdistää kahvat vanhoista vöistä..

   Poista
 7. Aivan loistava tuunaus, ja marokkokuosi niin mun mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo marokkotyyppiset kuosit sopivat hyvin moneen juttuun.

   Poista
 8. No onpas kiva! Pitääpä alkaa bongata rullaverhoja, sillä tuollaiset pussiruukut olisi ihan mahtavia!

  VastaaPoista