Hae tästä blogista

sunnuntai 7. helmikuuta 2016

`Beibi nyt leivotaan`.....Kaapissa pyöri vielä puolikas purkki Nutellaa edelliseltä `leivontakerralta`. Laitoin leipomis-sanan hipsuihin, koska pakasteesta sulattamista ei taideta  alan piireissä laskea ihan oikeaksi leipomiseksi.

Eilen sitten iski jälleen ihan mahdoton pullan mieliteko.Koska leivonta ei edelleenkään sisälly omalle mukavuusalueelleni, piti yllyttää aviomies mukaan toimintaan suorittamaan leivonnan tekninen osuus. Koreografian laadinta jäi minulle.  Pohjana ohjeeseen toimi perusbostonpullan ohje, joka tuunaantui nutella-versioksi täytteensä avulla, joka sekoitettiin Philadelphia-tuorejuustosta ja Nutellasta. Toscakuorrutukseen yhdistettynä tuli kokonaisuudesta kivasti pähkinäinen ja vain ihan pikkuisen tahmainen.

Speksit Nutellabostonille

Leivonnan myötä päähän jäi korvamadoksi soimaan  leivonnasta(kin) kertova Popedan Matkalla Alabamaan, joka on muuten viime aikoina soinut vähemmän kivana versiona Lidlin paistopistemainoksessa...

”Pullat pystyyn taikina nousee
beibi nyt leivotaan
Olen kaupungin tavoitelluin ukkomies
heitän hiivat tosta vaan”…Työnjako leivonnassa  toimi yllättävän hyvin.  Olikohan ilmassa  pyrkimystä kaupungin tavoitelluimmaksi ukkomieheksi vai oliko rouva vintagentin nimipäivällä ja kahvivierailla sittenkin suurempi osuus asiaan?


4 kommenttia:

 1. Kuulostaapa varsin herkulliselle. Täytyy vilauttaa ohjetta likalle, olen yrittänyt ulkoistaa leipomishommat nuoremmalle sukupolvelle koska sama juttu, ei ole oikein mun juttuni :)

  VastaaPoista
 2. Sama juttu meillä, seuraava sukupolvi on innostuneempi leivonnasta. Olisikohan niin, että meille leivonta on ollut vielä ns. kotityö ja nuoret kokevat leipomisen trendikkäämmin harrastuksena...

  VastaaPoista
 3. Biisi ja mainos alkoivat pyörimään päässäni, kun näin postauksen otsikon Blogipolun puolella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oups, anteeksi. Niin pyörii minunkin päässäni, harmittavasti juuri tuo mainoksen versio eikä Paten ääni..

   Poista